VIDEO: Cum arată, de fapt, coronavirusul? Imagini la microscop!

Virusul COVID-19, coronavirus – așa cum îl numim noi astăzi, este în prezent dușmanul omenirii. Pornit din China, mutat apoi în Italia, iar astăzi împânzit în toată lumea, virusul a provocat panică mondială.

Care sunt simptomele în cazul infectării cu coronavirus? Care este tratamentul pentru coronavirus. Cum arată coronavirusul?

Dacă primele două întrebări și-au găsit răspunsuri mai mult sau mai puțin, cea de-a treia trena. Până astăzi, însă…

Cercetătorii au făcut publice imagini microscopice cu temutul coronavirus, patogenul mortal care a luat mii de vieți și s-a răspândit în sute de țări de pe aproape toate continentele. Acum putem să vedem exact cum arată coronavirusul.

Imaginile au fost realizate la Institutul Doherty din Australia. „Fiecare celulă infectată produce mii de noi particule de virus infecțioase care pot continua să infecteze celule noi', spun cercetătorii.

Coronavirusurile sunt comune la multe specii de animale. Din păcate, însă, cum este cazul COVID-19, uneori acestea migrează de la animale la om. „Familia coronavirusului este una mare și include răceala comună, pneumonia, SARS și noul coronavirus care se răspândește acum pe întreg globul pământesc. Diferitele tulpini pot provoca afecțiuni foarte diferite, dar toate au un lucru în comun: o structură externă care prezintă vârfuri asemănătoare coroanei. De aici și-a câștigat numele de corona virus. Chiar cu ajutorul vârfurilor respective care formază 'coroana' virusul se agață de celulele sănătoase și le infectează', conchid cercetătorii.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos