Vezi steagul ucrainean? Atunci ochii tăi îți joacă feste!

Clădirile din întreaga lume sunt iluminate cu culorile drapelului ucrainean pentru a arăta solidaritatea după invazia rusă a Ucrainei.

De la Roma la Rotterdam și de la Berlin la Bratislava, Europa și-a transformat reperele în albastru și galben ca o dovadă de sprijin pentru Ucraina.

Poarta Brandenburg a fost iluminată în culorile drapelului Ucrainei, la fel ca și Downing Street din Londra și Colosseum-ul din Roma. Podul Erasmus din Rotterdam avea nuanțe identice, ca și Castelul Bratislava.

Între timp, Primăria din Saraievo avea etichetat „Solidaritate cu poporul Ucrainei'. Și în România, Casa Poporului a fost luminată albastru și galben.

Julia Wimmerlin, de origine ucraineană, a fotografiat în timpul unei vacanței în Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite un copac care stă singur la orizontul unei dune de nisip, în timp ce nisipul uscat al deșertului din Abu Dhabi și cerul albastru viu seamănă cu steagul albastru și galben al Ucrainei.

profimedia-0665997660SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

„Cred că această imagine este foarte simbolică, deoarece poți vedea un copac singuratic din deșert luptându-se și supraviețuind nisipului și căldurii deșertului. În acest moment, Ucraina are nevoie de ajutorul vecinilor săi pentru a ține piept armatei ruse', a transmis fotografa pe Instagram.

Războiul a fost declarat în Ucraina săptămâna trecută, la primele ore ale zilei de joi, 24 februarie 2022, când forțele ruse au invadat Ucraina la ordinul președintelui rus Vladimir Putin. Între timp, 1 milion de cetățeni ucraineni au fugit din calea focurilor, iar cei care au rămas trec prin clipe de coșmar.

Pentru pacienții și personalul medical al celui mai mare spital pentru copii din Kiev, plecarea nu este o soluție. Momentan, cei în stare foarte gravă sunt protejați de pereții subsolului.

Într-un reportaj realizat de echipa CNN în Ucraina, medicii de la Spitalul pentru Copii Okhmatdyt, cel mai mare din Kiev, au vorbit despre imposibilitatea ca pacienții în stare gravă să poată fi transportați în afara spitalului. Singura lor șansă este ca imobilul în care se află să nu fie avariat. Momentan aceștia au fost duși la subsol, unde au fost improvizate, pe culoare, spații pentru cei mici și aparținătorii lor.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse