Când vom dormi mai puțin? Ora de vară 2022 în România

Iată că timpul nu iartă pe nimeni și mai ieri ne pregăteam să trecem la ora de iarnă. Ei bine, primăvara calendaristică este deja aici, ceea ce înseamnă că România și alte peste 60 de țări își vor avansa ceasul în curând.

Schimbarea are loc din cauza locului în care lumina soarelui strălucește predominant asupra lumii. Este o tradiție care a rămas, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să-și schimbe ceasul de două ori pe an.

Când vom dormi mai puțin? Ora de vară 2022 în România

În România se va trece la ora de vară începând cu ultima duminică din luna martie. Anul acesta, cetățenii țării noastre vor dormi mai puțin cu o oră începând din 27 martie, când ora 3:00 va deveni 4:00.

Ideea unei ore suplimentare de lumină la sfârșitul zilei este ceea ce avem nevoie cei mai mulți dintre noi după zilele reci și mai scurte din decembrie, ianuarie și februarie. Benjamin Franklin primește oarecare credit pentru ideea orei de vară, deși recomandarea lui a fost într-adevăr o glumă.

Într-o scrisoare adresată editorului Journal of Paris , Franklin le-a recomandat în glumă oamenilor să se ridice din pat mai devreme dimineața pentru a minimiza utilizarea lumânărilor și a uleiului pentru lampă.

În 1895, George Hudson, un entomolog din Noua Zeelandă, a venit cu conceptul modern de ora de vară. El a propus o tură de două ore, astfel încât să aibă mai multe ore de soare după muncă pentru a merge la vânătoare vara.

Hudson a sugerat mutarea ceasurilor cu două ore în octombrie și apoi o schimbare de două ore înapoi în martie.

În timpul Primului Război Mondial, ora de vară a fost folosită practic pentru prima dată.

În 1916, locațiile din Imperiul German au modificat ceasurile cu o oră în efortul de a folosi mai puțină energie pentru iluminat și de a economisi combustibil pentru efortul de război.

Au urmat multe alte țări și, după încheierea războiului, toate s-au întors la ora standard.

În ultimii ani, a existat un impuls pentru a face ora de vară pe tot parcursul anului. Mai multe state au adoptat legi pentru a face acest lucru. „Timpul' ne va spune dacă vom vedea ora de vară pe tot parcursul anului în viitor.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse