Vezi cine a fost cel mai iubăreț rege din istorie

Colectia de amor 1-2 - luni-page-001

Șase neveste, șase amante oficiale, zeci de amante neoficiale. Un lanț nesfârșit de iubiri și trădări, două divorțuri ce s-au terminat cu decapitarea ex-soțiilor, o singură obsesie: nașterea unui moștenitor băiat.

Colectia de amor 1-2 - luni-page-001

S-au scris cărți și cântece, s-au făcut filme, s-au spus povești. Henry al VIII-lea este, cu siguranță, cel mai controversat monarh al Angliei și al Europei.

Impulsiv, despotic, excesiv, neînduplecat. Henry al VIII-lea era celebru pentru deciziile de moment, dar și pentru faptul că pentru ideile și dorințele sale putea să nască un conflict cu toată lumea, aliați, papi, nobili, dar mai ales iubite. Multe din certuri terminându-se cu decapitarea oponentului.

Catherine: prima soție. Nu reușește să îi dăruiască un moștenitor băiat. Henry anulează căsătoria pe motiv că a fost blestemată.

Ann Boleyn: a doua soție. Nu îi dăruiește moștenitori, în plus, este foarte independentă și neobedientă. Anulează căsătoria pe motiv de vrăjitorie și o execută pe Ann Boleyn pe motiv de înaltă trădare.

Jane Seymour: a treia soție. Îi dăruiește un băiat care va deveni viitorul rege, dar moare la naștere

Anne de Cleves: a patra soție. Prințesă germană. A anulat căsătoria cu ea pe motiv că era neatrăgătoare.

Catherine Howard: a anulat căsătoria pe motiv de adulter și a decapitat-o pe regină.

Catherine Parr: ultima soție, a scăpat ca prin urechile acului de arestare pe motive religioase, Henry răzgândindu-se în ultimul moment.

Aflați toată povestea iubirilor lui Henry al VIII-lea și a altor regi ai Angliei în cartea Viața amoroasă  a regilor Angliei, prima din colecția Viața Amoroasă'. O găsiți la toate chioșcurile de ziare. Colecție recomandată de Libertatea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte