Vești proaste pentru studenți. Ce se întâmplă cu gratuitatea la transportul feroviar?

gratuitate transport feroviar studenți

După ce studenții, indiferent de vârstă, au beneficiat anul trecut de gratuitate la transportul feroviar, regulile au fost schimbate de către reprezentanții Guvernului.

Ce se întâmplă cu gratuitatea la transportul feroviar?

Anul universitar 2017-2018 vine cu schimbări pentru o parte dintre studenți. Mai exact, cei care au împlinit 26 de ani nu vor mai beneficia de gratuitate la transportul feroviar, chiar dacă urmează cursurile unei instituții de învățământ. În contextul în care un număr semnificativ de persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 29 de ani urmează cursurile unei Universități, măsura i-a nemulțumit pe studenți. Uniunea Naţională a Studenţilor din România a trimis o scrisoare deschisă premierului Mihai Tudose , dar și ministrului educației,  Liviu Marian Pop, pentru a cere lămuriri cu privire la acest subiect.

“Domnule prim-ministru, Mihai Tudose, respectiv domnule ministru, Liviu Marian Pop, egalitatea în şanse nu se regăseşte în acţiunile întreprinse, iar acest drept trebuie să existe pentru toţi studenţii înmatriculaţi la o instituţie de învăţământ superior din România, indiferent de vârstă, etnie, religie, sex, an de studiu, experienţa precedentă sau alt criteriu care nu este inclus în codul şi obligaţiile studentului. (…) O minune ţine trei zile, un lucru valoros ţine o viaţă, dar un aspect populist ţine un an. România, astăzi face un pas înapoi în educaţie, România, astăzi face un pas înapoi în ceea ce înseamnă politicile educaţionale studenţeşti şi de tineret. Educaţia românească nu trebuie să fie o prioritate doar verbal exprimată, ci si faptic. Astfel, rugăm ministerul Educației Naționale să ne prezinte un raport în urma căruia s-a luat această decizie, să observăm ce impact bugetar ar avea și care sunt deciziile ce au adus la această hotărâre.”, au scris reprezentanții Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR) într-un comunicat de presă, potrivit agerpres.ro.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Kazuo Ishiguro, câștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură 2017

Noua metodologie a Ministerului Educației. Auxiliarele didactice ar putea ajunge în școli abia la începutul anului viitor

S-a lansat primul ghid din România pentru părinții elevilor aflați în anii de examen

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri