S-a lansat primul ghid din România pentru părinții elevilor aflați în anii de examen

Conform unui studiu recent, 70% dintre părinții din România spun că emoțiile sunt principala problemă a elevilor în timpul examenelor școlare. Mai mult decât atât, 90% dintre părinți spun că meditațiile la diverse materii sunt la fel de importante ca susținerea morală în anul examenului. 

Așadar, pentru a veni în ajutorul celor care au copii la școală, a apărut „Ghidul părintelui de 10',  care este oferit gratuit tuturor părinților dornici să-și ajute copiii să depășească cu brio anii de examen.

Ce este „Ghidul părintelui de 10'?

Specialiștii unei clinici au realizat instrumentul potrivit pentru părinții care vor să fie cel mai bun suport pentru copiii lor în anul examenelor. „Ghidul părintelui de 10' a fost lansat în urma rezultatelor unui studiu efectuat în rândul părinților din România care au copii în clasele a 8-a și a 12-a.

Potrivit studiului, 70% dintre părinții copiilor aflați în anii de examen din România cred că emoțiile vor fi pe primul loc în topul problemelor pe care le vor avea elevii atunci când vor susține Evaluarea Națională sau examenul de Bacalaureat. Totodată, 90% dintre cei chestionați au precizat că își vor ajuta copiii să depășească etapele din anul examenului prin meditații la materiile la care adolescenții au dificultăți, dar și prin susținere morală.

„Ne dorim ca prin acest ghid să tragem un semnal de alarmă asupra nevoii consilierii psihologice în rândul elevilor care urmează să susțină un examen important și dificil. Este important ca părintele să înțeleagă de ce meditațiile la emoții sunt la fel de importante ca meditațiile la diverse materii. Copilul trebuie să învețe să-și cunoască emoțiile, trebuie să știe cum să le gestioneze din timp pentru ca în momentul examenului să se concentreze mult mai bine', a declarat Dorina Stamate, psihoterapeut specializat în problemele adolescentului și coordonatorul Ghidului părintelui de 10'.

Ghidul este primul instrument de acest gen din România și este structurat în trei module. În primul modul, ei sunt învățați cum să depisteze problemele cu care se confruntă copiii în anul examenului, în cel de-al doilea le sunt prezentați pașii pe care un părinte trebuie să-i parcurgă pentru a-și ajuta copilul să scape de presiunea examenului, iar în cel de-al treilea, părinții fac cunoștință cu psihoterapeutul și cu rolul consilierii în procesul de înlăturare a emoțiilor copiilor din clasele a 8-a și a 12-a.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cine este câștigătorul Premiului Nobel pentru Medicină 2017

Elevii se vor bucura de o nouă zi liberă. Care este motivul și când vor fi întrerupte cursurile?

Ce notă a obţinut fostul inspector Violeta Varga la examenul de titularizare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie