Vești bune de la 1 iulie! Beneficiile unui certificat verde COVID

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a comunicat, recent, site-ul de unde românii își vor putea descărca un certificat verde COVID. Acesta va putea fi accesat în câteva zile, iar cei care s-au vaccinat vor avea numeroase avantaje, mai ales dacă vor vrea să călătorească peste hotare.

Certificatul verde COVID se va elibera persoanelor care s-au vaccinat și va fi o soluție extrem de utilă și la îndemână atunci când li se va cere dovada vaccinării, mai ales pentru cei care aleg să călătorească în tările membre UE. Unul dintre avantaje este scutirea de carantină acolo unde totuși se mai cere acest lucru.

Pentru a reuși acest proiect s-a muncit foarte mult în ultima vreme și potrivit lui Andrei Baciu, autoritățile se ocupă acum de legislația corespunzătoare. De asemenea, acesta a explicat că vor fi numeroase posibilități de a intra în posesia certificatului, printre acestea numărându-se medicii de familie și direcțiile de sănătate publică.

„Suntem în linie dreaptă pentru folosirea acestui certificat digital european pentru COVID-19 sau certificat de călătorie, cum îi mai spunem noi. La 1 iulie, peste câteva zile, va intra în funcțiune și în România, s-a muncit mult în ultimele luni de zile pentru a finaliza toată această procedură.

Existența acestui certficat digital european facilitează, practic, transportul și călătoria în interiorul spațiului European', a specificat Andrei Baciu, potrivit Digi24.

Mai mult decât atât, în document se va specifica dacă am avut Covid-19, dacă am căpătat imunitate, dacă am primit dozele de vaccin sau dacă există un test negativ la boală. Aceste lucruri se vor putea dovedi datorită unui cod QR. Acesta se va scana și trecerea la granița va fi mult mai rapidă.

În acest caz, toți cei care vor dori certificatul verde COVID vor putea accesa site-ul certificat-covid.gov.ro, începând cu 1 iulie. Pentru a-l descărca, sunt necesari câțiva pași.

Iată are sunt aceștia:

  • se va crea un cont cu o adresă de email validă, unde va primi un link pentru confirmarea identității;
  • fiecare utilizator va fi redirecționat pe platforma de unde se va putea descărca certificatul necesar.

Andrei Baciu a mai precizat că persoanele fără o conexiune la internet, pot merge la medicul de familie sau DSPJ și vor primi certificatul în variantă fizică.

„Este un lucru foarte simplu, cum facem și cu biletul de avion, mergem sau cu telefonul, sau cu hârtie unde este imprimat codul QR. Important este să existe codul QR, fie că este o poză pe telefon, pe WhatsApp etc sau pe hârtie', a explicat Andrei Baciu.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri