Vestea momentului: Se măresc alocațiile copiilor

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede majorarea alocațiilor copiilor. Iată, de fapt, despre ce bani este vorba și cine va beneficia de această mărire.

Miercuri, 20 aprilie, a avut loc o ședință a Camerei Deputaților unde s-a propus un proiect de lege privind mărirea normei de hrană pentru copiii instituționalizați. Dacă numărul de voturi va fi favorabil, proiectul va ajunge la Klaus Iohannis pentru promulgare.

În urma ședinței de miercuri, s-a cerut ca norma de hrană pentru copiii instituționalizați să fie de 22 lei. Prin urmare, s-a modificat alineatul 1, articolul 129 din Legea 272/2004, care vizează copii, mamele incluse în sistemul de protecție și care fac obiectul măsurilor de protecție socială și tinerii.

„Cuantumul alocației de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice și pentru copiii și tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială într-un serviciu public de tip rezidențial, pentru copiii aflați în case de tip familial, precum și pentru mamele protejate în centre maternale este de 22 de lei.

Cuantumul alocației de hrană pentru copiii din serviciile de zi este aplicabil și copiilor din creșe și alte unități de educație timpurie. Sumele destinate acoperirii cheltuielilor pentru alocaţia zilnică de hrană se suportă din aceleaşi fonduri din care sunt finanţate instituţiile şi unităţile publice de asistenţă socială', scrie în proiect, potrivit Spynews.

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, susține că tinerii și copiii aflați sub protecția serviciilor sociale vor avea condiții bune de locuit și de întreținere, dar și ajutor din partea profesioniștilor în cazul unor nevoi speciale.

„Salut faptul că s-a instituit obligaţia pentru serviciile sociale de a asigura sume de bani pentru unele nevoi personale, sprijin pentru integrare socială, transport, condiţii adecvate de locuit, cheltuieli de întreţinere, de care beneficiază copiii şi tinerii din sistemul de protecţie specială, tot printr-un vot al parlamentarilor', a spus Nicolae Ciucă, relatează sursa mai sus menționată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri