„Ultimele noastre zile”: comandantul ucrainean la Mariupol cere ajutor

Un comandant al marinarilor ucraineni care luptă cu forțele ruse la Mariupol spune că forțele sale „s-ar putea să se confrunte cu ultimele noastre zile, dacă nu cu ultimele ore', deoarece Rusia a emis un nou ultimatum luptătorilor care se aflau în interiorul unei fabrici de oțel din orașul asediat.

„Inamicul ne depășește numeric cu 10 la unu', a spus Serhiy Volyna de la Brigada 36 Marina Separată, în timp ce făcea un apel pentru „extragerea' din ultimul bastion din Mariupol într-o postare pe Facebook miercuri dimineața.

„Facem apel şi îi implorăm pe toţi liderii lumii să ne ajute. Le cerem să folosească procedura de extragere şi să ne ducă pe teritoriul unei ţări terţe', a adăugat el.

Se crede că sute de civili se adăpostesc în subsolul fabricii asediate Azovstal, o vastă fabrică cu tuneluri subterane.

Potrivit informațiilor rusești, aproximativ 2.500 de luptători ucraineni și 400 de mercenari străini sunt ascunși în oțelărie, în timp ce rapoartele ucrainene spun că aproximativ 1.000 de civili ar fi căutat protecție acolo.

Nu este posibil să se verifice informațiile oferite de niciuna dintre părți având în vedere amploarea luptei și lipsa de comunicații de la Mariupol, al cărui port a fost înconjurat de trupe rusești la 1 martie, la scurt timp după începerea invaziei ruse din 24 februarie.

Orașul și portul sunt în mare parte considerate a fi distruse în săptămâni de bombardamente și bombardamente rusești.

Rusia și-a mutat atenția asupra estului Ucrainei în ultima săptămână a lunii martie, după ce forțele sale s-au retras de la Kiev și zonele învecinate, punând capăt a ceea ce Moscova a numit „prima fază' a războiului.

Între timp, primarul Mariupolului a declarat, miercuri, că se fac eforturi pentru evacuarea a circa 6.000 de femei, copii și bătrâni din oraș. Vadym Boychenko, care a părăsit Mariupol, a spus că speră ca un acord preliminar cu Rusia privind stabilirea unui coridor sigur să fie consolidat și menținut, scrie Al Jazeera.

El a spus că aproximativ 100.000 de civili rămân în Mariupol și că zeci de mii au fost uciși în asediul rusesc al orașului de la țărmul Mării Azov.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri