Veste bună pentru toate mămicile. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a ieși cu 6 ani mai devreme la pensie?

Noua lege a pensiilor vine cu o veste bună pentru mamele din România, acestea având posibilitatea de a se pensiona cu 6 ani mai devreme.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a ieși cu 6 ani mai devreme la pensie?

Potrivit noilor modificări în ceea ce privește legea pensiilor, femeile care au 3 sau mai mulți copii se vor putea bucura mult mai devreme de vârsta pensionării. Anunțul a fost făcut de Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care a declarat că această nouă măsură le-a făcut pe foarte multe femei să ia în considerarea o nouă sarcină, tocmai pentru a beneficia de această măsură.

Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere', a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3, potrivit digi24.ro.

Chiar dacă măsura nu a intrat încă în vigoare, Ministrul Muncii a declarat că aceasta va fi discutată în perioada următoare. Mai multe variante ale legii pensiei vor fi înaintate coaliţiei de guvernare, urmând ca aceasta să fie modificată în luna decembrie a acestui an.

Foto: 123rf.com

Citește și:

5 obiceiuri sănătoase ale mamelor cu adevărat fericite

Motivul pentru care femeile care devin mame se descurcă mai bine la locul de muncă

Interviu exclusiv ADDA – 'Mamele de băieți sunt niște leoaice cu un soi de al șaselea simț'

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri