Motivul pentru care femeile care devin mame se descurcă mai bine la locul de muncă

femeile care devin mame se descurcă mai bine la muncă

Momentul în care o femeie devine mamă este asimilat cu sfârșitul carierei, însă lucrurile nu stau deloc așa.

Chiar dacă în momentul în care apare un copil, viața unei femei se schimbă radical și acesta ocupă prima poziție, acest lucru nu se traduce prin renunțarea definitivă la job și la construirea unei cariere. Astfel, apar mai multe mituri, unul dintre ele fiind legat de faptul că femeile care devin mame sunt mai puțin productive atunci când se întorc la locul de muncă.

De ce femeile care devin mame se descurcă mai bine la muncă?

Studiile specialiștilor vin să contrazică aceste mituri, susținând că femeile care sunt mame și au și un job se pot descurca să le ducă pe ambele în paralel. Mai mult, cercetările au arătat că aceste femei pot obține performanțe mult superioare celor pe care le-au avut înainte de a rămâne însărcinate.  Cu toate acestea, studiile realizate de Universitatea Cornell au arătat că femeile care au copii sunt considerate ca fiind mai puțin competente, cu un nivel de inteligență mai scăzut, iar șansele ca acestea să fie angajate sunt foarte mici, comparativ cu femeile care nu au experiența maternității.

Femeile care sunt mame reușesc să comunice mult mai bine și astfel relațiile cu cei din jur sunt îmbunătățite. Acest lucru este determinat de creșterea nivelului de Oxitocină, cunoscută și sub denumirea de “hormon de legătură”, acesta fiind eliberat în timpul nașterii și alăptării. Astfel, aceste femei reușesc să facă față mai ușor stresului și se descurcă mult mai bine la locul de muncă. 

Foto: 123rf.com

Citește și:

O mamă are doar 17 minute pe zi pentru ea. Cum poți să câștigi mai mult timp liber

Când ești mamă ești divină, nu de vină

Mama dominatoare poate distruge viața copilului

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse