Cod galben de ploi în mai multe județe din țară. Vremea va fi instabilă, iar temperaturile scad cu 10 grade

Cod galben de ploi

Vremea se schimbă radical începând din această seară, mai multe județe din țară fiind sub cod galben de precipitații. Pe lângă ploile abundente, temperaturile vor suferi modificări semnificative, în unele zone temperatura fiind chiar și cu 10 grade mai mică.

Săptămâna începe cu vreme instabilă în mai multe zone din țară. Meteorologii au emis două avetizări cod galben de precipitații, valabile începând de astăzi și până marți dimineața.

Cod galben de ploi

Codul galben de ploi a intrat în vigoare în această dimineață și este valabil până în cursul serii. În acest interval, în județele Suceava, Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Mureş, Bacău, Vrancea, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Prahova, Buzău, Vâlcea şi Argeş se vor înregistra ploi, intensificări ale vântului și grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi 20, 25 l/mp şi izolat 40 l/mp, potrivit meteoromania.ro.

O altă atenționare meteorologică cod galben intră în vigoare în această seară, la ora 18 și este valabilă până mâine dimineață, la ora 10. Zonele afectate de precipitații sunt Covasna, Braşov, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Giurgiu, dar și Bucureștiul. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, vor fi averse însoțite de descărcări electrice, iar cantitățile de apă pot depăși 25 l/mp şi izolat 40, 50 l/mp.

Pe lângă ploile însemnate, meteorologii au anunțat că vremea este într-o continuă răcire, temperaturile urmând să scadă chiar și cu 10 grade. Astfel, în mai multe zone din țară, vremea va fi mai rece decât ar fi normal pentru această perioada.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Prima imagine cu femeia care s-a aruncat în faţa trenului cu cele trei fiice! Înainte să moară, mama ei a observat că era abătută

Detalii terifiante despre accidentul feroviar de la Brănești! Mecanicul trenului nu a putut evita impactul: „Am frânat, dar a fost prea târziu…'

Caz cutremurător! Violată și însărcinată la numai 10 ani

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri