Verigheta – juramant de dragoste

Verigheta este considerata simbolul dragostei si al legamantului intre doi indragostiti. Pe langa "anuntul" cel mai vizibil al unei logodne, verigheta reprezinta promisiunea facuta de doi oameni de a se iubi pentru tot restul vietii.

Verighetele sunt un simbol puternic. Conform traditiei evreiesti, verigheta este prima bijuterie pe care barbatul i-o ofera viitoarei sotii. Inelul este oferit la sfarsitul ceremoniei religioase de la sinagoga, inainte de inceperea receptiei.

Din acest moment, sotii au datoria sacra de a le pastra. Verigheta nu este o simpla bijuterie, este un inel pentru toata viata, care poarta o puternica incarcatura simbolica. Alegerea ei este una din pietrele de incercare in pregatirea nuntii.

Verighetele scot in evidenta personalitatea fiecarui cuplu in parte. De aceea, din ce in ce mai multe cupluri renunta la a alege inele de serie, optand pentru modele lucrate in serie mica, sau chiar pentru unicate, lucrate manual.

Ceea ce a fost odata o simpla banda de aur, acum a luat diferite forme, modele si infatisari, tocmai pentru a sublinia unicitatea si personalitatea fiecarui cuplu. Ceea ce trebuie sa tinem minte este ca intentionam sa purtam aceste inele zilnic si pentru multa vreme, de aceea, ele trebuie sa reflecte personalitatea si stilul nostru de viata.

Daca acum cateva secole verighetele erau confectionate numai din aur galben, in prezent, pentru verighete, foarte apreciate sunt platina si aurul alb.

Exista cupluri care prefera sa combine, intr-un singur inel, aur de culori diferite: alb, galben si rosu. Un alt trend este cel al incrustarii de diamante in verighete, care prin simbolistica acestora, reprezinta puterea dragostei ce isi poarta, unicitatea, longevitatea si stralucirea spiritului de familie.

In zilele noastre verigetele din aur au multe semnificatii pentru cei care le poarta. Unul dintre simboluri este eternitatea. Eterna banda aurita isi trage semnificatiile de la vechii faraoni egipteni, care credeau ca inelul simbolizeaza eternitatea pentru ca nu are nici inceput si nici sfarsit.

Obiceiul de a darui un inel in semn de promisiune inainte de nunta s-a inradacinat de la romani. Primele inele romane erau facute din fier, dar au fost repede inlocuite cu aurul in jurul anului 100 A.D. Cu timpul, crestinii au adoptat aceasta practica a inelului daruit.

Rubinul era piatra care simboliza dragostea. Safirele erau simbolul paradisului asa ca au fost asociate cu ideea de pietate religioasa. Pietrele colorate erau insa folosite doar pentru inelele de logodna nu si pentru verighete.

Cu toate acestea, diamantul nu s-a incetatenit ca fiind piatra potrivita pentru logodna pana in secolul XX cand compania De Beers a inceput sa le promoveze intens ca fiind alegerea perfecta pentru un astfel de moment. Oricum, si alte pietre pot fi oferite la logodna.

Printul Charles i-a oferit Printesei Diana un inel doar incrustrat cu diamante, piatra principala fiind un mare safir.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Tendinte