Nu trebuie să-ți lipsească din garderobă! 6 moduri în care poți purta perle

Perlele au o istorie îndelungată. Ele sunt cele mai vechi bijuterii din lume, datând din secolul IV î.Hr., când, în interiorul sarcofagului unei prințese persane, a fost găsit un colier cu 216 perle. Bijuteria se află astăzi la Muzeul Luvru.

Nu trebuie să-ți lipsească din garderobă! 6 moduri în care poți purta perle

Au fost prezente în Antichitate, în Roma și Grecia Antică, iar însăși Cleopatra le-a purtat ca cercei. Mai târziu, în Franța secolului al XIII-lea, doar nobilimea avea dreptul să le poarte.

Tot în acea perioadă, perlele erau considerate antidot împotriva otrăvii. Aceste bijuterii care iau naștere în corpul unor scoici sunt cunoscute și astăzi și se pot purta în mai multe feluri.

  1. Ca o cravată

Pentru a purta perlele ca pe o cravată, puneți colierul în 2 rânduri egale ca lungime și apoi înnodați-le la mijloc. Este potrivit pentru un eveniment sau o întâlnire de afaceri.

  1. În două sau trei rânduri

Dacă vreți să îl purtați în 2 rânduri, doar răsuciți colierul în jurul gâtului. Puteți să lăsați unul din rânduri mai scurt. În 3 rânduri, pur și simplu îl răsuciți de 2 ori. Indiferent cum decideți să îl purtați, veți avea un look elegant.

  1. Drept curea, brățară sau diademă

Acesta este cu siguranță un mod mai special de purta un colier de perle. Poate deveni brățară răsucindu-l de mai multe ori pe mână, iar diademă în același mod.

Pentru curea, faceți un nod la capăt și puteți să îl purtați pe șolduri sau în talie. Acesta este un look potrivit pentru evenimente, dar și pentru o întâlnire casual.

  1. Combinat cu alte coliere

Există și moduri foarte simple de a purta un colier din perle. Poate fi combinat cu mai multe alte coliere lungi și scurte, de argint sau aur. Puteți adăuga și un chocker pentru a întări look-ul.

  1. Cu o rochie cu spatele gol

Potrivit mai ales pentru evenimente, acest look este unul cu adevărat deosebit. Înnodați colierul în două rânduri și purtați-l pe spate. Astfel, spatele vă este pus în evidență și cu siguranță că veți fi în centrul atenției.

  1. Casual

Deși există atâtea moduri elegante în care poate fi purtat un colier de perle, puteți opta și pentru haine casual. Veți fi în continuare elegantă, aceasta fiind magia perlelor.

Redactat de Ana Maria Niță-Bungrezeanu

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Depuneri de grăsime, celulită, vergeturi și piele flască: cum le putem soluționa cu ajutor de la specialist

Cum scapi de punctele negre? Metoda revoluționară de curățarea în profunzime a tenului!

Trend alert. Ce se poartă în materie de hairstyling în sezonul primăvară-vară 2020

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete si Moda