Varianta Delta se poate transmite cu două zile înainte de a avea simptome

Persoanele cu varianta Delta a noului coronavirus pot transmite virusul cu două zile înainte de a prezenta primele simptome.

Această modificare ar putea fi o caracteristică cheie care determină cea mai recentă creștere a cazurilor de COVID-19, potrivit unui nou studiu al revistei Nature. Ca rezultat, aproape trei sferturi din infecțiile cu Delta apar în timpul fazei presimptomatice, sugerează cercetarea.

„Tulpina Delta este mai contagioasă, deoarece persoanele infectate transportă și transmit mai mulți viruși decât versiunile anterioare', a spus dr. Stefen Ammon, director medical al COVID-19 Task Force for DispatchHealth, un serviciu de asistență medicală la cerere.

„În timp ce versiunea anterioară a COVID-19 era la fel de transmisibilă ca răceala obișnuită, varianta Delta este mai transmisibilă decât gripa sezonieră, poliomielita, variola, Ebola și gripa aviară și este la fel de contagioasă ca varicela', a adăugat el.

Vaccinurile sunt încă eficiente, dar răspândirea este o preocupare

Datorită acestei transmisibilități crescute, Delta a devenit varianta dominantă la nivel mondial. Acesta reprezintă mai mult de 90% din cazurile de COVID-19 din Statele Unite.

Și, în timp ce vaccinurile sunt încă extrem de eficiente în prevenirea spitalizării și decesului din cauza COVID-19, studiile arată că persoanele vaccinate care contractă coronavirusul, așa-numitele „infecții descoperite', pot avea încărcături virale la fel de mari ca cele ale persoanelor nevaccinate, ceea ce înseamnă că poate transmite infecția.

„Când vaccinurile COVID-19 au devenit disponibile pentru prima dată, au demonstrat o mare capacitate de a împiedica beneficiarul să contracteze orice formă de COVID-19, care a eliminat în mare măsură din ecuație expunerile asimptomatice și presimptomatice', a declarat Ammon pentru Healthline.

„Cu toate acestea, varianta Delta a dezvoltat o capacitate, în unele cazuri, de a se sustrage parțial imunității oferite de vaccinare, ceea ce înseamnă că există mai multe infecții descoperite la persoanele vaccinate din varianta Delta decât au fost observate din versiunile anterioare ale virusului”, a spus el.

Dar nu toate sunt vești proaste.

Studii recente arată importanța critică a obținerii vaccinului COVID-19 atât pentru sănătatea personală, cât și pentru transmiterea limitată.

„Faptul că oamenii asimptomatici răspândesc virusul nu este o informație nouă. Am știut că oamenii sunt contagioși înainte de a fi simptomatici de peste un an', a declarat dr. Jason Gallagher , expert în boli infecțioase și specialist în farmacii clinice în boli infecțioase la Temple University Hospital din Philadelphia.

„Cu toate acestea, două studii arată acum că ARN-ul viral scade mai rapid la persoanele vaccinate decât la persoanele nevaccinate, sugerând că sunt mai puțin susceptibile de a transmite virusul altora', a spus el.

Aceste constatări acumulate, împreună cu creșterea rapidă a numărului de cazuri COVID-19 la nivel național, au adus înapoi recomandările de sănătate publică de la începutul pandemiei. Acestea includ purtarea măștii de protecție, distanțarea socială, igienizarea mâinilor și evident, vaccinarea.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri