Sorin Cîmpeanu susține că unitățile de învățământ s-ar putea închide din octombrie: „Este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”

Mai sunt doar două săptămâni până la începerea noului an școlar, iar părinții își pun întrebarea dacă ai lor copii vor merge fizic sau nu la cursuri.

Ministrul Educației a declarat în nenumărate rânduri că începând din 13 septembrie, toți copiii vor merge în format fizic la școală, însă recent a făcut o declarație care i-a băgat și mai tare în ceață pe oameni.

Sorin Cîmpeanu a declarat în urmă cu câteva săptămâni că nu există motive de îngrijorare, iar elevii se vor întoarce în bănci începând cu 13 septembrie.

Cu toate acestea, numărul cazurilor de infectare cu noua tulpină Delta este în continuă creștere, iar de data aceasta cei mai afectați sunt tinerii, dar și copiii. Motiv pentru care oficialul din educație a revenit cu o nouă previziune sumbră.

Sorin Cîmpeanu susține că din octombrie școlile ar putea fi închise mai ales dacă se va depăși pragul de șase la mia de locuitori. Acest lucru este posibil având în vedere că numărul cazurilor este în creștere, vineri raportându-se 946 cazuri noi.

Ministrul Educației susține că această declarație vine în urma ratei de infectare care a crescut în ultima săptămână la 1,5.

„Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor – n.r.). În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6.

Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie', a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei emisiuni, citează româniatv.net.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în următoarea perioadă, însă Ministrul Educației susține în continuare că elevii vor merge la școală în format fizic până când vor fi raportate statistici privind creșterea ratei de infectare de 6 la mie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri