„Vara s-a sfârșit”, un film cu copii, pentru părinți

Vara s-a sfârșit, un film cu copii, pentru părinți, de astăzi în cinematografe! Primul film românesc de după 1989 în care rolurile principale aparțin unor copii.

Vara s-a sfârșit, un film cu copii, pentru părinți

Regia: Radu Potcoavã
Scenariul: Cristina Bîlea
Imaginea: Oleg Mutu
Cu: Dan Hurduc, Nicholas Bohor, Crina Tofan, Șerban Pavlu, Ofelia Popii, Valentin Popescu, Dorian Boguță

Mircea (Nicholas Bohor) este un copil dintr-un orășel de pe Dunăre, în care nu se întâmplă nimic. Suntem în iulie 1999 și singurul lucru care îl interesează pe Mircea este eclipsa ce urmează să vină în august. ‛Nea Ilie, cel care pare să fie singurul lui prieten, îi dă un atlas de astronomie de care nu se mai desparte.

În oraș vine Alex (Dan Hurduc), un băiat de la București, ai cărui părinți divorțați sunt plecați în Italia. Cei doi se împrietenesc, iar Alex începe să-i deschidă mintea lui Mircea către lucruri de care n-are habar: îl învață să meargă pe bicicletă, îi dă să asculte hip-hop și îi arată cum să se joace pe calculator.

Transformările sunt spectaculoase pentru Mircea, iar noua prietenie îl aduce în conflict cu autoritatea părinților. Totul culminează cu o farsă pe care cei doi o pun la cale pentru tatăl lui Alex. Scopul declarat este să obțină niște bani și să se distreze – distracție însemnând să meargă la mare și să mănânce la McDonald’s. Scopul real este între răzbunare pentru dezamăgirea produsă și atragerea atenției unui tată nepăsător.

Vara s-a sfârșit, un film cu copii, pentru părinți

Din lipsa de comunicare reală cu părinții, cu adulții, în general, lucrurile iau o întorsătură gravă. Copilul nu are curaj să vorbească, iar părinții nu sunt suficient de atenți la copilul lor, nu înțeleg că trece printr-o dramă.

Vara s-a sfârșit, un film cu copii, pentru părinți

Tatăl (Șerban Pavlu) nu-și asumă nicio responsabilitate și nu-și susține copilul; îl împinge în față, să răspundă singur pentru ce a făcut. Mama (Ofelia Popii) spune: „Mie poți să-mi spui orice', dar nu se întreabă de ce, totuși, copilul nu vrea să vorbească; și amână discuția.

Așa încât, în final, eclipsa mult așteptată nu mai are nicio importanță pe lângă drama personală.

Trailerul oficial al filmului, aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Muzica, filme, carte