Valentin Uritescu, premiat pentru întreaga activitate cinematografică

Valentin Uritescu este un actor român, care prin multă muncă și dăruire a reușit să își construiască o carieră în domeniul cinematografiei. Actorul a jucat în mai multe producții care i-au adus celebritatea și l-au ajutat să câștige admirația publicului.

Valentin Uritescu s-a născut pe 4 iunie 1941. Acesta a absolvit în anul 1963 Institutul de artă teatrală și Cinematografică ” I.L. Caragiale”. din București și de atunci a început să își contruiască un nume în industria filmului românesc. Actorul a jucat în mai multe producții cinematografice, printre care și “Întunerricul alb”, “Momentul adevărului”,” Cei care plătesc cu viața”, “Șobolanii roșii”, “Magnatul”, “Schimb valutar” sau “Scene de căsnicie”.

Nici activitatea sa pe scena teatrului românesc nu este de neglijat, rolurile din piese ca “Mașini”, “Cenușăreasa” sau “Peter Pan” făcând istorie.

Valentin Uritescu a avut o carieră încununată de succese, iar în cadrul celei de-a unsprezecea ediții a Galei Premiilor Gopo, actorul a fost premiat pentru întreaga sa activitate. În decursul anilor, actorul a primit mai multe premii și distincții, iar cele mai importante sunt: Premiul ACIN în anul 1986 pentru rolurile din “Noi cei din lina întâi” și” Domnișoara Aurica”, premiul UCIN în 1991 pentru prestația din “Momentul adevărului”, “A unsprezecea prouncă”, “Rămânerea”, “Șobolanii roșii” și premiul pentru interpretare masculină  pentru rolul Sergentul Șaptefrați din “Lumini și umbre”.

Deschide galeria foto de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii.

 

Foto: facebook

Citește și:

Gheorghe Visu, cel mai bun actor în rol principal

Cine este Dana Dogaru, câștigătoarea trofeului pentru „cea mai bună actriţa în rol principal' la Premiile Gopo 2017?

Foto: vedetele au participat la gala premiilor Gopo 2017

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte