Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca: eficacitate de 90% împotriva variantei Delta a noului coronavirus

Un studiu publicat de autoritățile sanitare britanice arată că cele două doze ale vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi AstraZeneca-Oxford asigură o protecţie de peste 90% împotriva riscului de spitalizare pentru persoanele infectate cu varianta Delta a noului coronavirus, detectată inițial în India.

După cum informează Agerpres, studiul realizat de Public Health England (PHE) în perioada 12 aprilie-4 iunie, arată o protecţie de 96% împotriva spitalizărilor după administrarea celor două doze ale vaccinului Pfizer, respectiv de 92% pentru cele două doze ale serului AstraZeneca.

Autorii studiului au declarat că, dintre cele 14.019 de persoane infectate cu acea variantă virală, doar 166 au fost spitalizate. În același timp cercetătorii au subliniat faptul că „este vorba despre rezultate comparabile cu eficacitatea vaccinurilor în ceea ce priveşte evitarea spitalizărilor asociate variantei Alfa', detectată la sfârşitul anului 2020 în Anglia.

„Această dovadă de eficacitate a celor două doze împotriva noilor variante arată faptul că este crucial ca oamenii să se vaccineze cu a doua doză”, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, potrivit căruia campania de vaccinare din Marea Britanie “a salvat deja mii de vieţi'.

O analiză realizată anterior de PHE a demonstrat că eficiența celor două doze ale vaccinurilor Pfizer şi AstraZeneca este la fel de mare atât împotriva variantei Delta, cât și a variantei Alfa, dar numai în cazul administrării ambelor doze.

Varianta Delta, care este mai contagioasă decât varianta Alfa, este dominantă acum în Marea Britanie, țara cea mai afectată de pandemie din Europa cu aproape 128.000 de decese.

În prezent, aproape 80% dintre adulţii din Marea Britanie au primit deja cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, în timp ce 57% dintre rezidenţii adulţi au fost vaccinaţi cu ambele doze.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri