Vaccinul Pfizer are o eficiență de 94% la persoanele de peste 55 de ani

Vaccinul Pfizer are o eficiență de 94% la persoanele de peste 55 de ani

Potrivit unui studiu efectuat în Israel pe mai mult de jumătate de milion de persoane vaccinate, vaccinul anti-COVID produs de gigantul farmaceutic american Pfizer/ BioNTech are o eficienţă de 94%.

După informează agenția France Presse, preluată de Agerpres, rezultatele acestui studiu au fost anunțate de Clalit, principalul furnizor de servicii de sănătate din Israel.

Cercetătorii de la Clalit au testat peste 600.000 de persoane care au primit cele două doze de vaccin recomandate şi un număr echivalent de persoane care nu au primit nici o injecţie. De asemenea, oficialii Clalit au declarat că vaccinul Pfizer/BioNTech „a fost chiar mai eficient la două săptămâni sau mai mult după a doua doză' și a avut rezultate la toate categoriile de vârstă.

„S-a înregistrat o micșorare cu 94% a ratei infecţiei simptomatice, precum şi o scădere cu 92% a ratei formei grave a bolii, comparativ cu 600.000 subiecţi similari care nu fuseseră vaccinaţi', se arată în raportul Clalit, citat de AFP. „Eficienţa vaccinului se menţine la toate grupele de vârstă, inclusiv la persoanele cu vârste de peste 70 de ani'.

Începând cu jumătatea lunii decembrie, în baza unui acord cu corporația farmaceutică cu sediul în New York City pentru a-i transmite datele medicale digitalizate cu privire la eficacitatea vaccinului, Israelul a vaccinat peste 3,8 milioane de persoane, 2,4 milioane dintre acestea primind și a doua doză.

Israelul a demarat în urmă cu o săptămână ieşirea treptată din cel de-al treilea „lockdown' şi intenţionează să-şi vaccineze întreaga populaţie de peste 16 ani până la sfârşitul lunii martie. „Publicarea rezultatelor preliminare în acest stadiu are scopul de a sublinia populaţiei nevaccinate că vaccinul este foarte eficient şi previne morbiditatea severă”, a explicat Clalit.

Compania israeliană a mai precizat că, până în prezent, studiul a fost efectuat pe subiecţi la cel puţin şapte zile după ce au primit cea de-a doua doză de vaccin şi că acesta va fi extins ulterior.

Măsuri drastice pentru israelienii care refuză vaccinarea

Israelul folosește doar vaccinul Pfizer/ BioNTech și insistă asupra faptului că oamenii trebuie să primească a doua doză la o distanță de trei săptămâni. Această țară dispune şi de o cantitate mică de vaccin de la compania americană de biotehnologie Moderna.

Israelul ocupă primul loc la nivel mondial în ceea ce privește vaccinarea împotriva Covid-19. Cu toate acestea, în ultima vreme tot mai mulți israelieni ezită să se vaccineze sau sunt sceptici în privința vaccinării.

Autoritățile de la Tel-Aviv fac eforturi pentru a-I convinge pe aceștia să se vaccineze prin orice metode, inclusiv prin acordarea unor stimulente financiare.

Potrivit postului de televiziune Keshet 12 (n.n. – Canal 12), Israelul pregătește măsuri drastice pentru cei care refuză vaccinarea. Una dintre aceste măsuri ar putea fi, conform declarațiilor ministrului israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein, permiterea accesului celor care refuză vaccinul doar în supermarketuri şi în farmacii.

Oficial, în Israel s-au înregistrat până acum 723.038 de cazuri de Covid-19 și 5.368 de decese.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri