Va continua să ningă și se va forma polei în mai multe regiuni! A fost emis un nou cod galben de viscol

Va continua să ningă și se va forma polei în mai multe regiuni! A fost emis un nou cod galben de viscol

După câteva zile în care a fost cod portocaliu de viscol în mai multe regiuni ale țării, meteorologii au emis o nouă informare meteorologică de vreme rea. În mai multe județe, va fi în continuare un vânt foarte puternic. 

Informarea meteorologică este valabilă până astăzi la ora 15, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Carpații Meridionali și de Curbură, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. În aceste regiuni, vor fi intensificări ale vântului, precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare.

În intervalul menționat în Crișana, Maramureș și local în Transilvania vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în general, moderate cantitativ, iar vântul la rafală va avea viteze cuprinse între 50 și 70 km/h trecător viscolind ninsoarea. Pe arii restrânse va fi polei, așadar șoferii trebuie să fie mai atenți la trafic.

În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge 60 – 70 km/h, iar pe creste 80 – 85 km/h spulberând zăpada depusă.

Cod galben de viscol

De asemenea, până astăzi la ora 15, este valabil un cod galben de viscol, în Munții Apuseni și local în Carpații Orientali. În aceste zone, vor fi intensificări susținute ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ și viscolite.

În Munții Apuseni și local în Carpații Orientali, mai ales la altitudini mari, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze la rafală de peste 85 – 90 km/h. Va ninge în general moderat cantitativ, și va fi viscol.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Mai multe școli au fost închise în județul Vâlcea, din cauza vântului puternic! Este cod portocaliu de viscol

Cod portocaliu de ninsori și vânt puternic în mai multe județe ale țării. Vremea se schimbă radical în următoarele ore

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri