Mai multe școli au fost închise în județul Vâlcea, din cauza vântului puternic! Este cod portocaliu de viscol

Mai multe școli au fost închise în județul Vâlcea, din cauza vântului puternic! Este cod portocaliu de viscol

În aceste zile, meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol care este valabil în mai multe județe din centrul și estul țării, până în această seară la ora 22. Din cauza vremii, traficul este aproape complet blocat în aceste zone și se circulă cu mare dificultate.

Mai mult decât atât, din cauza viscolului au fost închise mai multe instituții de învățământ. Autoritățile din județul Vâlcea au decis suspendarea cursurilor în trei școli și cinci grădinițe, din cauza avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică, conform libertatea.ro. Este vorba despre localitățile Muereasca, Sălătrucel și Vaiedeeni.

Mai multe școli au fost închise în județul Vâlcea, din cauza vântului puternic

În urma avertizărilor meteorologice de cod portocaliu de viscol, dar și avariei parțiale a șase linii de joasă tensiune, Comitetul Județean pentru Situații de Ugență Vâlcea a decis suspendarea cursurilor în trei școli și cinci grădinițe în care învață 475 elevi și respectiv 133 preșcolari.

Mai mult, din cauza avariei la rețeaua de alimentare 1.337 de consumatori au rămas fără energie electrică. Pentru remedierea acestei defecțiuni au intervenit 20 echipe specializate ale CEZ Distribuție Oltenia cu 40 de lucrători și 20 autovehicule. De asemenea, echipajele G.I. Râmnicu Vâlcea acționează de la prânz pentru aducerea în condiții de siguranță a unei ambarcațiuni private. Din cauza vântului puternic  și a valurilor formate, ambarcațiunea a fost deplasată și blocată sub podul care face legătura între Orașul Călimănești și insula Ostrov.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cod portocaliu de ninsori și vânt puternic în mai multe județe ale țării. Vremea se schimbă radical în următoarele ore

Un nou cutremur s-a produs în România. Uite ce magnitudine a avut seismul

Traficul va fi îngreunat în următoarele zile! Continuă ninsorile și a fost emis un cod galben de polei în mai multe regiuni

Informare meteorologică de vremea rea. Ninsori, lapoviță și vânt puternic în aproape toată țara

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri