Cod portocaliu de ninsori și vânt puternic în mai multe județe ale țării. Vremea se schimbă radical în următoarele ore

cod portocaliu și cod galben de ninsori

Iarna își intră pe deplin în drepturi și în orele ce urmează se vor înregistra precipitații abundente în mai multe județe ale țării. Meteorologii au emis două avertizări, un cod portocaliu și unul galben de ninsori și vânt puternic.

Dacă până acum precipitațiile sub formă de ninsoare nu au fost însemnate cantitativ, în orele ce urmează, vremea se schimbă în mod radical.

Cod portocaliu de ninsori

Începând din această seară, în Munții Banatului, Carpații Meridionali și Carpații de Curbură va ninge și se va depune un strat consistent de zăpadă. Vântul va bate cu putere și va depăși 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h. Informarea meteorologică intră în vigoare la ora 18 și este valabilă până mâine, la ora 20.

Ninsorile nu vor afecta doar zonele montante înalte. Cod portocaliu de viscol este și în județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău. Avertizarea este valabilă din această seară, de la ora 01 și până mâine la ora 17. Vântul va bate cu putere în aceste zone și va viscoli zăpada.

Cod galben de ninsori

O altă avertizare cod galben de ninsori a intrat în vigoare la ora 14 și se menține până mâine la ora 22. Meteorologii anunță ninsori în zonele montane și precipitații mixte în zona Transilvaniei. În Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile, iar cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 30…35 l/mp, potrivit meteoromania.ro.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Christian Sabbagh le face o surpriză admiratorilor săi! Jurnalistul debutează în radio! La ce post va putea fi auzit

Sfaturile de care orice călător trebuie să țină cont. Cum trebuie să ne comportăm pentru a fi în siguranță la metrou?

Vești bune pentru bucureșteni! RATB va introduce mai multe tramvaie 47 pe ruta Ghencea – Piața Unirii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri