Câștigătoarele de la Gala ”Femeia Anului” Avantaje 2015

Femeia Anului 2014, corect spus femeile anului 2014 sunt premiate în seara de 24 februarie pentru actele lor de curaj, pentru poveștile de succes pe care și le-au construit singure, pentru ambiția și inteligența de care au dat dovadă. Prețuim femei ca tine! Află cine sunt premiantele din această ediție a Galei 'Femeia Anului':

gala-ava

 

Află-le poveștile:

Categoria Excelență în Jurnalismul Social

paula-herlo

Paula Herlo este o jurnalistă de excepție, ce s-a implicat constant și tenace în semnalarea problemelor din sistemul sanitar românesc și care reușește să schimbe atitudinile oamenilor cu ajutorul proiectelor sale de suflet. Cu siguranță ai auzit de campaniile 'Există viață după moarte', ' Avem viață în sânge', 'Tu stii ce mai face copilul tău?', 'Vreau și eu părinții mei', 'Bursa de fericire' și 'România te iubesc'.

Categoria Promovarea și Apărarea Drepturilor Femeii

maria-culescu

Maria Culescu, președinta Asociației M.A.M.E. este o altă femeie a anului 2014. Se implică în susținerea mamelor și aparținătorilor cu copii bolnavi de cancer, fiind devotată acest proiecte de viață. Maria Culescu a fost inspirată de propria dramă: mamă a doi copii, a reușit să învingă cancerul de care suferea și a hotărât sa facă ceva ca alții să nu mai treacă prin aceleași chinuri ca și ea. A fondat o organizație ca să renoveze secția de oncologie pedriatică de la Spitalul Fundeni. A înființat și Asociația M.A.M.E., iar de atunci își dedică tot timpul acestui proiect.

Categoria Excelență în Educație

simona-david-crisbasanuFemeia anului 2014 de la această categorie este președinte executiv al Asociației ROI, ce derulează proiecte axate pe dezvoltarea de comunități, educație, cultură și leadership. În 2011, a inițiat, împreună cu alți coachi curajoși, proiectul Zburd – Educație prin coaching, bazat pe voluntariat, care a fost implementat cu succes în 5 licee tehnologice cu performanțe slabe și elevi din medii defavorizate. Simona a coordonat acest proiect derulat de Asociația ROI, în parteneriat cu Asociația Română pentru Coaching, Leadership in International Management (LIM) și Facultatea de Pshihologie și Științele Educației din cadrul Universității București. De asemenea, a participat la implementarea lui în licee în calitate de coach de echipă, lucrând cu directori, profesori și elevi. Pentru a promova rezultatele proiectului, s-a implicat ca producător în realizarea filmului documentar Ba se poate!, regizat de către Tedy Necula și finalizat la sfâșitul anului 2013. Din 2013, Simona este implicată în dezvoltarea proiectului Adoptă un liceu, inițiat de Asociația ROI și Școala de Valori, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu alte organizații. În ultimii ani, a lucrat cu sute de profesori ca formator, precum și cu elevi și părinți. În prezent, lucrează cu școli, în parteneriat cu inspectorate școlare, precum și cu alte organizații neguvernamentale sau companii finanțatoare. Felicitari Simona David Crisbășanu!

Categoria Ambasador al Artei Românești peste Hotare

alexandra-dariescu

Alexandra Dăriescu, prima pianistă româncă ce a susținut un concert la Royal Albert Hall, alături de Orchestra Filarmonicii Regale londoneze și care a fost desemnată Woman of the Future (femeia viitorului n.r.), singurul artist premiat ce nu este de origine britanică. Pentru profesionalismul desăvârșit și conștiinciozitatea cu care promovează imaginea pozitivă a României în lume, a fost aleasă câștigătoare de Revista Avantaje.

Categoria Promovarea și Apărarea Drepturilor Copilului

monica-grigore

Monica Grigore nu este un medic de renume și nu face operații complicate. Este un om obișnuit care oferă din timpul, banii și iubirea sa, șansa unui diagnostic exact, cerând o a doua opinie la un laborator de peste hotare, de dragul copiilor bolnavi și pentru liniștea părinților că află ce se întâmplă cu copiii lor. Practic ea se luptă pentru a cere și a face o practică curentă în România pentru „second opinion', concept medical extrem de important, folosit pe scară largă în Occident, care este încurajat şi pe care pacienţii îl solicită în mod curent, iar medicii îl recomandă fără reţineri pentru a evita erorile de diagnostic.Pe lângă acest demers, ea consiliază bolnavii de la asociație, îi ajută pe unii să ajungă la tratament în străinătate, totul fără să ia vreun ban, fără să se gândească la oboseală, la tracasări, la nervi.

Categoria Implicare și Responsabilitate Socială

iuliana-tudor

Iuliana Tudor are în spate 15 ani de carieră, care au făcut-o să se implice fără ezitare în inițiative caritabile la nivel național. S-a alăturat mai multor asociații care luptă pentru sănătate, pentru binele copiilor, pentru un viitor sigur, iar în 2012 a fost desemnată și ambasador al organizației Crucea Roșie România. Dincolo de toate titlurile onorifice, laureata acestei gale rămâne un jurnalist responsabil și dedicat, pentru care „Nimic nu este imposibil!”, o persoană care prețuiește oamenii autentici, a căror poveste se cere a fi împărtășită și celorlalți, dovadă că poveştile de viaţă cu oameni obişnuiţi, corect şi decent transmise, vor rămâne mereu în topul preferinţelor.

Categoria Inițiativa în Sprijinul Semenilor

adriana-scripcariu

La vreo 30 și ceva de kilometri de București, imediat dincolo de vilele-mastodont ale VIP-urilor, de la Ciolpani, dai de satul Piscu, vestit pentru trecutul olăresc, astăzi aproape de dispariția meșteșugului. Aici a prins rădăcini ideea unei familii de artiști care a pus bazele primei școli primare cu specific de patrimoniu din țară, poate cel mai frumos proiect din chinuitul și letargicul învățămământ românesc, o școală unde copiii din comunitate învață atât materiile din programa aprobată de minister, cât şi materii adaptate specificului și tradițiilor din zonă, dar și puțin din arta unor meșteșuguri uitate. Pentru întreaga activitate în educație și promovarea patrimoniului cultural românesc, pentru promovarea valorilor autentice ale familiei, revista Avantaje decernează trofeul Femeia Anului 2014 la Categoria Iniţiativă în Sprijinul Semenilor doamnei Adriana Scripcariu, directoarea Școlii Agatonia.

speranta-schmitze

Speranța Schmitzer este doctor în medicină, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie din București și conduce departamentul de chirurgie estetică și reconstructivă orbito-palpebrală din cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, primul medic din România care a obținut din partea Ministeului Sănătății supraspecializarea pentru chirurgia oftalmologică plastică și reconstructivă (oculoplastică). În 2009 a pus bazele Fundației Dr. Schmitzer care are ca obicetiv principal depistaera, tratarea și monitorizarea afecțiunilor oftalmologice în mediul rural, pentru persoanele defavorizate care au acces limitat la servicii medicale oftalmologice.

jane-nicholson

Jane Nicholson a înfiinţat, imediat după Revoluţie, Fundaţia FARA, un nume cu o conotație simbolică: „Ahome for those without – O casă pentru cei fără. Cutremurată de soarta copiilor abandonaţi în orfelinatele ceauşiste, adevărate case ale disperării, a decis să vină din Anglia în 1991, când FARA UK a adus echipe de voluntari care să lucreze în orfelinatele de stat, unde copiii abandonaţi erau lăsaţi să stea în pătuţurile cu plasă de sârmă şi câte 23 de ore pe zi. Asociația are drept patroni pe Alteţa Sa Prinţul Charles, pe Prinţesa Marina Sturdza şi pe actriţa Nicole Kidman şi mare parte din bani vin de la magazinele de caritate (charity-shop-uri) din Anglia, o afacere socială. Tot ce se vinde acolo este de bună calitate, sunt obiecte donate, de la haine de designer la haine de serie, sunt jucării, pantofi, genţi, porţelanuri.

raluca-chisu

Pentru dăruirea şi consecvenţa cu care se implică în proiectele de sănătate publică adresate copiilor de vârstă școlară, revista Avantaje o desemnează pe Raluca Chișu Femeia anului 2014 la categoria Inițiativă în Sprijinul Semenilor.

Proiecte de Advocacy și Prevenirea Violenței asupra Femeilor

katalin-zoltani

Începând cu anul 1997, Katalin Zoltani a demarat în cadrul Bisericii Reformate „CasaSperanţei' din Braşov un proiect social privind prevenirea violenţei domestice în familii. Au urmat ani de muncă asiduă, o perioadă cu multe provocări, dar totodată şi deschizătoare de drumuri. În decursul acestor ani, împreună cu micaechipă pe care o coordonează, s-a implicat în sensibilizarea opiniei publice prin diverse campanii şi conferinţe, atât pe plan local cât şi regional. După o lungă perioadă de planificări şi fundraising, în 2008, cu sprijinul financiar a mai multor organizaţii caritabile din Elveţia şi Germania, a deschis adăpostul de criză Esther', care oferă servicii sociale şi conexe de calitate, specifice persoanelor aflate în crize existenţiale cauzate de abuzurile fizice, psihice, sociale, economice şi sexuale, exercitate de una sau mai multe persoane agresive din mediul lor restrâns.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Diverse