Un oficial OMS crede că, până la iarnă, Europa va ieși din pandemie

Cu noile cifre privind ratele de infectare și deces, precum și de vaccinare, în țările europene, oficialitățile Organizației Mondiale a Sănătății pot afirma că suntem aproape de final de pandemie.

Într-o conferință de presă, directorul Organizației Mondiale a Sănătății în Europa, dr. Hans Kluge a afirmat că Europa intră într-un „final de joc plauzibil', pe măsură ce numărul deceselor cauzate de Coronavirus începe să scadă.

Conform apnews.com, specialistul a subliniat faptul că Europa se plasează într-un context în care ar putea prelua controlul acestei răspândiri a virusului, datorită a trei factori: niveluri ridicate de imunizare datorită vaccinării și celei naturale, tendința virusului de a se răspândi mai puțin la temperaturi mai ridicate și severitatea mai scăzută a noii tulpini, Omicron.

„Această perioadă de protecție ridicată ar trebui să fie privită ca una de <<încetare a focului>>, care ne-ar putea aduce o pace îndelungată', a declarat acesta.

Final de pandemie și în România?

Și la noi în țară, Alexandru Rafila a adus vești încurajatoare. În cadrul unei emisiuni de la TVR 1, Ministrul Sănătății a mărturisit că întrevede o primăvară mai optimistă:

Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată. Și nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viața economică și socială și trebuie să ne pregătim pentru acest lucru.'

Până atunci, a spus acesta, citat de redacția.ro, „avem încă în față încă circa 10 zile dificile. (…) Orice sistem are niște limite, cel românesc, poate cu atât mai mult, pentru că el nu este uniform distribuit în toată țara. Sunt situații diferite de la județ la județ, dar atât cât am putut să ne pregătim, ne-am pregătit și cu resurse terapeutice, și cu alocarea unui procent de 20 % din paturile de spital și, lucrul care cred că este tot foarte, foarte important este că acordăm o foarte mare atenție tuturor pacienților. Nu mai facem acea greșeală o consider majoră în care, practic, oamenii cu alte patologii au avut interzis în spitale'.

Citește și: E dovedit științific: Pandemia ne face mai uituci

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri