Ultimii doi ani ne-au afectat nu doar din punctul de vedere al stării fizice, dar și din punct de vedere psihic. O primă consecință: uităm mai des. Partea bună este că putem remedia situația.
Într-un articol publicat de CNN, experți din domeniul sănătății mintale subliniază efectele negative pe care perioadele prelungite de izolare, precum și incertitudinile prin care am trecut în ultimii doi ani le au asupra stării noastre psihice.
Faptul că am fost constrânși să trăim într-o rutină zilnică desfășurată în același spațiu, fără alte contacte sociale în afara celor de familie, sau că același spațiu a servit atât ca loc de joacă, dar și ca birou, toate aceste lucruri ne-au afectat din punct de vedere neurologic.
Dacă nu mai știi unde ți-ai pus cheile sau ce-ai făcut cu portofelul pe care îl aveai în mână acum 5 minute este perfect explicabil, spun experții citații de CNN. Uităm mai des pentru că creierul nostru are prea multe situații de gestionat.
Rudy Tanzi, profesor de neurologie la Școala Medicală Harvard și director al Departamentului de Genetică și Cercetare a Îmbătrânirii la Massachusetts General Hospital, a explicat care sunt lucrurile pe care trebuie să le bifăm pentru a reveni la forma mentală de altădată:
Citește și: Ce anunță durerea în piept?
Foto: Shutterstock