E dovedit științific: pandemia ne-a făcut să uităm mai des

Ultimii doi ani ne-au afectat nu doar din punctul de vedere al stării fizice, dar și din punct de vedere psihic. O primă consecință: uităm mai des. Partea bună este că putem remedia situația.

Într-un articol publicat de CNN, experți din domeniul sănătății mintale subliniază efectele negative pe care perioadele prelungite de izolare, precum și incertitudinile prin care am trecut în ultimii doi ani le au asupra stării noastre psihice.

Faptul că am fost constrânși să trăim într-o rutină zilnică desfășurată în același spațiu, fără alte contacte sociale în afara celor de familie, sau că același spațiu a servit atât ca loc de joacă, dar și ca birou, toate aceste lucruri ne-au afectat din punct de vedere neurologic.

Dacă nu mai știi unde ți-ai pus cheile sau ce-ai făcut cu portofelul pe care îl aveai în mână acum 5 minute este perfect explicabil, spun experții citații de CNN. Uităm mai des pentru că creierul nostru are prea multe situații de gestionat.

Cum facem să nu mai uităm?

Rudy Tanzi, profesor de neurologie la Școala Medicală Harvard și director al Departamentului de Genetică și Cercetare a Îmbătrânirii la Massachusetts General Hospital, a explicat care sunt lucrurile pe care trebuie să le bifăm pentru a reveni la forma mentală de altădată:

  1. Somnul este esențial. Foarte multe persoane s-au confruntat cu insomii sau cu somn de slabă calitate. Însă este foarte important să găsim remediile potrivite pentru a reuși să ne odihnim cât mai bine, astfel încât să avem parte de o regenerare celulară atât de necesară.
  2. Mișcarea este foarte importantă. Sedentarismul este una dintre consecințele directe ale pandemiei. Însă frumusețea mișcării este că nu ține cont de locul unde o realizezi. Important este să te mobilizezi. 20 de minute pe zi sunt suficiente.
  3. Alimentația cât mai sănătoasă.
  4. Tehnicile de gestionare a stresului, la fel de importante pentru evitarea instalării unor alte probleme de sănătate.

Citește și: Ce anunță durerea în piept?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri