Un „cocktail” de trei subvariante Covid-19 ar putea genera un nou val iarna aceasta

Un „cocktail' de trei subvariante Covid-19 ar putea alimenta un val de epidemii de iarnă, au avertizat experții. În valurile anterioare, variante precum Alpha, Gamma și Delta au acșionat singure.

În prezent, Omicron este principala tulpină care circulă, care s-a dovedit a fi mai blândă decât altele care au apărut înainte. Cu toate acestea, specialiștii au declarat acum că ar putea exista o colecție de trei subvariante care circulă toate împreună.

Acest lucru vine în contextul în care experții din Singapore au lansat un avertisment cu privire la subvarianta XBB, despre care se crede că ar fi cauza creșterii numărului de cazuri în zonă.

Potrivit medicilor, aceasta ar putea fi asociată cu tulpinile denumite BQ.1.1 și BA.2.75.2. Deși toate par a fi ramificații ale Omicron, fiecare dintre ele ar putea avea capacitatea de a se proteja de măsurile de apărare deja existente, cum ar fi vaccinurile.

Luna trecută au existat îngrijorări cu privire la BA.2.75 în Asia de Sud, apoi au existat îngrijorări cu privire la B.A.4.6 și BF.7 în SUA. Acest lucru, împreună cu amenințarea reprezentată de XBB, înseamnă că mulți oameni de știință sunt îngrijorați de posibilitatea ca acești viruși să infecteze și să afecteze multe persoane.

Potrivit The Sun, expertul în evoluția virală de la Centrul de Cercetare a Cancerului Fred Hutchinson din Seattle, Jesse Bloom, a declarat pentru Washington Post, că doar pentru că aceste subtipuri nu au primit nume, nu înseamnă că virusul a încetat să evolueze.

Un alt expert a făcut un clasament al noilor tulpini și, până acum, a spus că XBB este cea mai rezistentă în fața vaccinurilor. Un biolog de la Universitatea din Basel, Elveția, Cornelius Roemer, a declarat că îngrijorarea este că boosterele care sunt lansate acum ar putea fi depășite.

Tom Peacock, un virusolog de la Imperial College din Londra, a declarat: “Aceste linii genetice vor avea o capacitate mai mare de a reinfecta oamenii decât ceea ce circulă în prezent … ceea ce este foarte probabil să conducă sau să contribuie la valuri de infecții în timpul iernii”.

De exemplu, în Marea Britanie cazurile au început să crească. Datele de la Oficiul Național de Statistică (ONS) au dezvăluit că decesele cu Covid-19 au crescut cu 39% în ultima săptămână.

Asta în timp ce ratele de infecție au urcat, de asemenea, cu peste 30 la sută în ultima săptămână. Deși cifrele rămân în continuare mai mici decât în valurile anterioare, britanicii au fost avertizați recent să stea departe de persoanele în vârstă dacă nu se simt bine, pentru a împiedica îmbolnăvirea gravă a acestora din cauza Covid-19.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri