Un bărbat a cântat la saxofon în timpul operației de extirpare a unei tumori cerebrale

Bărbatul de 35 de ani, identificat ca fiind „GZ”, a trecut cu succes prin operația de extirpare a unei tumori cerebrale care a durat nouă ore la un spital din Roma, Italia.

Un bărbat din Italia a cântat la saxofon în timpul operației pe creier care a durat nouă ore și în care chirurgii au reușit să îndepărteze cu succes o tumoare cerebrală.

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, identificat de Spitalul Internațional Paideia din Roma doar cu numele de „GZ”, a fost supus operației luna trecută în timp ce era treaz, astfel încât medicii să poată îndepărta tumora fără a-i compromite funcțiile neurologice, a precizat spitalul într-un comunicat de presă.

„Complexitatea arhitecturală a creierului și plasticitatea sa remarcabilă fac ca acest organ al fiecăruia dintre noi să fie foarte diferit unul de celălalt. Fiecare creier este unic, la fel ca fiecare persoană”, a declarat chirurgul principal, Dr. Christian Brogna, scrie People.

Medicul efectuează 50 de „operații pe viu' pe an, potrivit The Washington Post. Astfel de proceduri permit chirurgilor să „cartografieze cu o precizie extremă în timpul operației rețelele neuronale care stau la baza diferitelor funcții cerebrale, cum ar fi joaca, vorbirea, mișcarea, amintirea, numărarea”, a spus el.

Tumora a fost îndepărtată complet, iar pacientul a putut pleca acasă trei zile mai târziu, a relatat The Post.

Mai mult de 10 medici, inclusiv neurochirurgi, anesteziști, neuropsihologi, neurofiziologi și ingineri, au fost implicați în „intervenția complexă”, care a fost prima de acest fel efectuată în Italia, a precizat spitalul.

Operația lui GZ a fost complicată de faptul că pacientul este stângaci, ceea ce adaugă un alt nivel de dificultate în cartografierea creierului, potrivit The Post.

Musician plays sax during brain surgery to prove his skills areSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Pe tot parcursul procedurii, GZ a interpretat piesa din filmul “Love Story” din 1970, precum și imnul național italian. Medicii au studiat chiar și partitura de la fiecare dintre melodii înainte de operație, pentru a determina dacă GZ era afectat în mod negativ de instrumentele chirurgilor.

„Fiecare intervenție chirurgicală cu pacientul treaz nu numai că permite obținerea unui rezultat maxim în ceea ce privește îndepărtarea patologiei, dar este o adevărată descoperire. De fiecare dată, ne oferă o fereastră în funcționarea acestui organ fascinant, dar încă în multe privințe misterios”, a spus Brogna.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri