Vladimir Putin onorează brigada acuzată de Ucraina de „crime de război” la Bucha

Vladimir Putin a înmânat un titlu onorific unei brigăzi acuzate de Ucraina de atrocități și crime în masă în Bucha, un oraș de la periferia capitalei ucrainene, Kiev.

Un decret semnat luni de președintele Vladimir Putin a acordat Brigăzii 64 titlul onorific de „Gardă' pentru apărarea „patriei și intereselor statului' și a lăudat „eroismul în masă, curajul și tenacitatea' membrilor săi în timpul a ceea ce numește „operațiunea sa militară specială' în Ucraina.

La începutul lunii aprilie, ministerul ucrainean al apărării a susținut că unitatea a ocupat orașul în urma invaziei Rusiei din 24 februarie și a comis „crime de război'.

Direcția sa de informații a publicat numele, gradele și detaliile pașapoartelor membrilor brigăzii, spunând că se va face dreptate. Majoritatea persoanelor ucise în Bucha au murit din cauza rănilor în urma împușcăturilor, potrivit poliției ucrainene, scrie Al Jazeera.

După plecarea trupelor ruse, trupurile fără viață ale unor bărbați îmbrăcați în civili, unii cu mâinile legate, au fost găsite împrăștiate pe străzi.

Procurorul general al Ucrainei a declarat la începutul lunii aprilie că trupurile a 410 de civili au fost recuperate din zone din regiunea mai largă a Kievului, după ce forțele ucrainene au recăpătat controlul complet.

Înainte de a ridica cadavrele, autoritățile le-au fotografiat și le-au documentat pentru a colecta probe care pot sta la baza unei investigații pentru crime de război. Kremlinul a respins acuzațiile conform cărora forțele ruse ar fi responsabile pentru uciderea civililor în apropiere de Kiev și a sugerat că imaginile cu cadavre sunt „falsuri'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri