Turneul Stradivarius cu Alexandru Tomescu și Eduard Kunz

Violonistul Alexandru Tomescu și pianistul Eduard Kunz s-au adresat presei, într-o conferință găzduită de Institutul Cultural Român, coorganizator al Turneului Stradivarius, ediția 2015, „Enescu Experience'.

AFISUL (2)

Cea de a  opta ediție a Turneului Stradivarius este dedicată lui George Enescu, la împlinirea a 60 de ani de la moartea compozitorului. Alexandru Tomescu va fi însoțit, ca și în ediția precedentă, de pianistul rus Eduard Kunz, acum rezident în România și pe cale de a solicita cetățenia română.

Această ediție are ca obiectiv concret strângerea de fonduri necesare pentru restaurarea Casei Enescu din Mihăilești, județul Botoșani. Este casa în care compozitorul și-a petrecut perioade lungi din copilărie, casa în care a compus, în care l-a avut ca invitat pe Yehudi Menuhin, locul în care, așa cum spune Alexandru Tomescu, își are rădăcinile muzica lui Enescu. Proiectul este inițiat de Alexandru Tomescu și susținut din prima clipă, cu toată dăruirea și competența, de Asociația Pro Patrimonio și de arhitectul Șerban Sturdza, prezent, de asemenea, la conferința de presă de astăzi.

Pentru prima dată, publicul român va putea asculta integrala pieselor pentru pian și vioară ale lui George Enescu. Pentru pianistul Eduard Kunz, reîntâlnirea cu muzica lui Enescu este un prilej fericit de a-și aminti câștigarea Marelui premiu la Festivalul George Enescu (2007), dar și, așa cum mărturisește, un mod de a înțelege mai bine spiritul românesc, de a-și cunoaște mai bine soția și fiica.Turneul-Stradivarius

Programul turneului:

3 mai Sinaia

4 mai Focșani

6 mai Bacău

8 mai Onești

10 mai Iași

12 mai Chișinău

13 mai Mihăileni

15 mai Satu-Mare

18 mai Bistrița

20 mai Tg-Mureș

23 mai Cluj

24 mai Alba-Iulia

26 mai București

28 mai Sinaia

29 mai Brașov

30 mai Baia Mare

8-15 iunie Franța

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte