Tu ştii cum se mănâncă măslinele la restaurant?

Salata cu masline

Potrivit bunelor maniere, există câteva reguli referitoare la cum se mănâncă măslinele la restaurant. De asemenea, aceste reguli vorbesc şi despre sâmburii lor şi locul unde pot fi lăsaţi.

Mulţi oameni se simt stânjeniţi când sunt la un eveniment şi li se aduce un platou cu aperitive care conţin măsline sau o salată cu măsline. Deşi aceste alimente plac foarte mult, unii preferă ca atunci când sunt în public să le evite. Ei nu ştiu cum să le mănânce şi cum să scape de sâmburi astfel încât să nu se facă de râs.

Cum mănânci măslinele în două situaţii distincte

Conform eva.ro, măslinele pot fi mâncate în două moduri:

  • Dacă vin sub formă de aperitive, bunele maniere spun că acestea trebuie servite cu ajutorul unei scobitori. Din nefericire, de multe ori, aceste mici unelte lipsesc de obicei de pe masă. Aşadar dacă nu sunt scobitori, veţi servi măslinele cu ajutorul mâinii. Există două tipuri de măsline: mici şi mari.

Măslinele mici se vor introduce cu totul în cavitatea bucală, iar cele mari se vor muşca. Măslina mare se va ţine între degetul mare şi cel arătător. Dacă măslina va avea sâmburi, aceştia vor fi scuipaţi uşor, fără zgomot, în pumnul ţinut pe verticală. Mai există şi metoda de a scuipa sâmburele acoperind pumnul cu mâna cealaltă.

  • Când măslinele sunt prezente în salată ele vor fi servite cu furculiţa. Sâmburele se va scoate tot cu ajutorul furculiţei, însă va trebui să puneţi mâna la gură. O altă posibilitate este să scuipaţi sâmburele măslinei în pumn pentru a-l arunca. Este indicat, pentru a nu vă face de ruşine, să puneţi mâna la gură.

Aruncarea sâmburilor

  • Dacă vă aflaţi la un eveniment special şi aveţi în faţa voastră, pe farfurie, măsline, ar trebui să vă uitaţi dacă aveţi şi un bol unde să puneţi sâmburii şi să-l folosiţi cu încredere.
  • Dacă nu, mai puteţi pune sâmburii pe marginea farfuriei avute în faţă. Sâmburii mai pot fi puşi într-un şerveţel, pe care-l veţi arunca când veţi părăsi masa.

Citeşte şi Cum ar fi bine să răspunzi la banalul mulţumesc

Sursa foto: pixabay.com

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse