Tu & el

La bine, la rău; la bogăție, la sărăcie; la tinerețe, la bătrânețe… Dar la noapte? Poate că e cazul să luați în calcul dormitul separat…

tu si el

Ai avut vreodată fantezia că îți ucizi partenerul în somn? Să ne înțelegem, nu pornim de la ideea că îl urăști și așa mai departe. Ziua e totul minunat, armonie și înțelegere pe toate planurile. Dar deprivarea de somn poate duce la idei nebunești. Să-l sufoci cu perna ca să nu-l mai asculți sforăind sau să-l legi ca pe un salam ca să încapi și tu în pat?

Răspunsul simplu?

Un studiu efectuat pe mai mult de 1000 de cupluri din Marea Britanie arată că 19% dintre respondenți s-au gândit să rupă relația cu partenerul din cauza sforăitului și pune în evidență faptul că unul din cinci cupluri doarme în paturi separate. Poate fi cea mai bună cale de a salva relația voastră (și viața lui)? Să vedem implicațiile…

Mai mult somn

89% dintre persoanele ale căror parteneri sforăie pierd în medie o oră și jumătate de somn pe noapte – așa că gândește-te cu cât mai odihnită te-ai putea simți dimineața dacă, din când în când, ați dormi în camere separate. Și nu doar sforăitul te poate ține trează. Fie că e dependent de televizor sau de munca până la ore târzii, fie că doarme pe diagonala saltelei, 50% din tulburările de somn sunt cauzate de parteneri și o treime dintre cupluri recunosc că dorm mult mai bine separat.

Sex mai bun

Dormitul separat poate să nu para cel mai bun lucru pentru viața sexuală, dar de fapt poate să aducă beneficii în această privință. Mai mult de unul din zece cupluri afirmă că sforăitul are impact negativ asupra relațiilor intime, fie pentru că partenerii sunt prea obosiți, fie pentru că sforăitul taie atracția.

Dacă ești bine odihnită și nu ești furioasă pe partenerul tău, ești mai dispusă pentru o apropiere. Și cine spune că asta se poate doar noaptea, în pat? Dormitul  separat poate să aibă drept consecință aprinderea fanteziei și inventarea unor variații în viața sexuală. Se poate să simțiți atracția chiar în mijlocul zilei și – de ce nu? – în sufragerie.

Nu ești pregătită să faci pasul?

Încercați sa dormiți complet  dezbracați. Se pare ca întoarcerea la starea naturala – nuditatea – îmbunatațește  somnul și în mod sigur sporește atracția. Se pare ca atingerea  directa a pielii crește producția de oxitocina, cunoscuta și ca hormonul dragostei, care combate stresul și scade presiunea sanguina. Totodata,  te face sa te simți mai aproape  de partener. Cu nopțile toride care te  așteapta, e momentul potrivit să renunți la ambalajele nocturne, nu-i așa?

Mai puțina ceartă

Studiile sugerează, de asemenea, ca 25% dintre cupluri se ceartă în pat pentru că unul dintre parteneri îl ține treaz pe celălalt. Nu este tocmai o surpriză dacă ne gândim că răspunsul celor mai mulți la deranjul provocat de partenerul de somn este un ghiont în coaste sau un șut în tibie.

Întreabă orice expert în relații de cuplu și îți va  spune că cel mai rau lucru pe care-l poți face este să mergi la culcare cu ceartă – nu numai că agitația îți va strica somnul, dar te vei trezi morocanoasa și gata de atac. Decizia de a merge separat la culcare va transforma patul într-un rai nocturn, iar dimineața te vei bucura sa-ți revezi partenerul… în loc să-ți dorești sa-i tragi un pumn în față!

 

Autor Mihaele Serea

Foto Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii in familie