Trucuri de machiaj ”furate” de la profesioniști

De multe ori, din lipsă de timp, ne rezumăm la cele câteva produse din trusa de cosmetice. Rezultatul poate fi mulțumitor, însă dacă folosești cele câteva trucuri uzuale printre make-up artiști, machiajul tău poate arăta mult mai bine. Și nici nu-ți va lua mai mult timp.

frumusete trucuri machiaj make-up artist

Rujul

Este la îndemână să aplicăm rujul direct pe buze, însă, dacă vei folosi pensula – măcar dimineața, înainte de a porni de acasă – vei avea numai de câștigat. Cu ajutorul pensulei de buze, rujul poate fi aplicat pe buze mult mai precis, corectând astfel și posibilele imperfecțiuni. Folosește întâi un creion de buze în aceeași nuanță cu a rujului, pentru a delimita exact conturul și a preveni scurgerea rujului, apoi aplică rujul cu pensula. Vei observa rapid diferențele.

Cum faci ca rujul să reziste mai mult pe buze, aici.

Fardul de obraz

Fiecare culoare aleasă transmite ceva diferit. De exemplu, dacă alegi un fard de obraz rozaliu, acesta aduce prospețime tenului. Este potrivit atât tenurile deschise la culoare, cât și închise.

Fardurile teracotă aduc o nuanță strălucitoare, ca și cum tocmai te-ai întors din concediul la mare, iar nuanțele de caisă transmit faptul că ai un ten sănătos. Indiferent de culoarea aleasă, este important să nu aplici o cantitate mare de produs și să aplici cu pensula până când fardul se așază perfect pe piele.

Cine mai folosește cleștișorul de gene?

Era de nelipsit acum mai bine de zece ani, însă acum mai este la modă? La moda machiajelor contracronometru, nu. Însă nu lipsește din trusa make-up artiștilor. Cu ajutorul acestuia, genele sunt arcuite rapide, într-o formă naturală, iar mascara se aplică foarte ușor pe gene.

Fardul de pleoape

Din motive de igienă, fardul de pleoape se aplică cu ajutorul unor pensule speciale. Când ai o trusă de cosmetice pe care o folosești doar tu, poți aplica fardurile prin tapotări ale degetelor pe pleoape. Cantitatea de machiaj poate fi controlată mult mai ușor, iar fardul rezistă mult mai mult.

Kit esențial de make-up

Boris Entrup, make-up, artist, autor al cărților 'Machiajul perfect în 10 minute' și ' Curs complet de machiaj' (Ed. Litera), enumeră ce ar trebui să existe într-un portfard:

  • o oglindă
  • un concealer (pentru a obține repede un efect fresh)
  • pudră matifiantă
  • bețișoare de vată
  • ruj sau luciu de buze
  • fard de pleoape

În pană de idei? Iată câteva machiaje gata în 15 minute, aici.

Cătălina Chiricheș
Foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Frumusete