Machiaje rapide: în doar 15 minute

Cu ajutorul unui eyeliner aplicat corect și al unui ruj care să aducă puțină culoare feței, poți realiza un machiaj rapid și rezistent.

machiaje rapide

VARIANTA 1

Make-up relaxat, de vară

La peste 30 de grade, machiajul sofisticat, minuțios realizat, parcă nu-și are rostul. Tocmai de aceea, make-up artiștii îți recomandă să alegi culori deschise și calde, pentru machiajul ochilor, și texturi cât mai lejere pentru fondurile de ten, care, însă, să asigure și o minimă protecție solară.

ÎN PATRU PAȘI

Piesa principală a machiajului: creionul de ochi.

✺ Crema fotoprotectoare

Uneori, pare dificil să aplici o cremă de față cu fotoprotecție, fond de ten, apoi pudră… cine să le mai țină socoteala? Când nu stai bine la capitolul timp, cel mai bine folosește produsele 2 în 1. Acestea te vor ajuta să ai un ten neted, aparent fără imperfecțiuni și gata de soare.

✺ Conturează privirea cu ajutorul unui creion de ochi pe care să-l aplici foarte aproape de linia pleoapelor superioare și inferioare. Creionul este de preferat tușului atunci când ești pe grabă, pentru că nu necesită o atât de mare precizie. Conturarea privirii de jur împrejur, adică și de-a lungul liniei lacrimale, este recomandată atunci când ai ochii mai mici și vrei să îi pui în valoare.

✺ Scoate în evidență privirea pătrunzătoare cu ajutorul unei mascara, aplicând cu generozitate pe pleoapa superioară, și un strat discret și pe genele
inferioare.

✺ Hidratează buzele cu un ruj cremos, care să și reziste mai mult timp.

 

VARIANTA 2

Atenție la detalii

Într-un sfert de oră vei reuși să realizezi acest machiaj aparent simplu, dar bine pus la punct, care rezistă zilelor toride de vară.

ÎN TREI PAȘI

✺ Netezește tenul. Folosește crema BB ca prim pas în machiaj. Hidratează pielea, o netezește și funcționează foarte bine și ca bază pentru aplicarea fardurilor și a pudrei.

✺ Dungile perfecte au nevoie de îndemânare și exercițiu. Dacă vrei să obții o privire alungită, mergi cu dunga mai departe de linia pleoapei, realizând o codiță elegantă. Alege un tuș cariocă, ce poate fi folosit ușor și precis. Conturează întâi forma dorită, apoi umple spațiile goale. La final, aplică un strat de mascara.

✺ Asta da culoare a buzelor! Pentru un machiaj simplu, de vară, alege un ruj într-o culoare puternică: corai, fucsia, orange. Aplică-l o dată, apoi presează un șervețel peste și aplică un nou strat, pentru mai multă rezistență.

 

VARIANTA 3

Conturează discret

Cauți idei pentru un machiaj de zi simplu, care să reziste câteva ore, fără a fi nevoită să-l retușezi constant? Elementele de bază, în acest caz, sunt un eyeliner și un ruj într-o nuanță naturală.

ÎN CINCI PAȘI

Întâi de toate, folosește o cremă BB care să estompeze micile imperfecțiuni ale tenului.

✺ Contureaza sprâncenele cu ajutorul unei truse speciale, care conține o pensulă în unghi, pentru o aplicare mai precisă a fardului, precum și ceară pentru fixarea acestuia.

✺ Aplică un fard într-o nuanță deschisă pe pleoape, care să ofere luminozitate privirii.

✺ Folosește eyelinerul de la colțul intern al ochiului până la marginea pleoapei, fără a o prelungi. Forma aceasta, este perfectă pentru machiajul de zi. Cu ajutorul ei, scoți în evidență ochii și dai impresia unor gene bogate.

✺ Buzele nu trebuie neglijate. Un ruj lichid, într-o culoare naturală, este cea mai sigură variantă când ești pe fugă.

 

Autor: Cătălina Ioancea

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Frumusete