Cum faci rujul să reziste mai mult timp pe buze

Cum faci rujul să reziste mai mult timp pe buze

Ce femeie nu si-ar dori un ruj cu care să se dea o dată si să reziste ore în sir pe buze, fără să mai fie nevoie să-l împrospăteze? Iată câteva trucuri prin care poți face rujul să reziste mai mult timp:

ruj-rezistent

foto ruj întins via Shutterstock 

Există numeroase rujuri pe piață care promit să reziste pe buze o zi întreagă, dar de ce să investesti în alt produs, dacă ai deja un ruj pe care îl folosesti mereu? Iată trucurile:

Pentru început ai nevoie de un dermatograf de buze în culoarea rujului, rujul preferat, pudră translucidă si un servetel de nas, pe care îl desfaci ca să rămâi cu un singur strat.

Cum procedezi:

Primul pas este să îți definesti buzele: foloseste dermatograful de buze si trasează-ți conturul cu grijă. Defineste-ți „arcul lui Cupidon' asa cum vrei să arate si apoi treci la pasul următor.

După ce ai trasat conturul, continuă să colorezi buzele cu dermatograful, ca si cum ai folosi rujul. Pentru că este mai uscat, va adera mai bine la buzele tale, chiar dacă rujul se mai poate sterge în timp.

Pasul al treilea este să aplici rujul asa cum faci în mod normal. Aplică-l cu batonul sau cu ajutorul unei pensule pentru ruj (pensula este de ajutor atunci când folosesti culori intense si nu vrei să aplici ruj si pe lângă buze).

Acum aplică servețelul cu grijă peste buzele rujate si, cu ajutorul unei pensule groase, aplică pudră translucidă pe buze, prin servețel. Pudra fixează rujul fără să îi scadă din intensitate sau luciu. În plus, pudra nu lasă rujul să se întindă sau să curgă.

Ce mai poți face:

Ca un ruj să stea cât mai mult timp pe buze, ar trebui să le exfoliezi în mod regulat – poți face un scrub de buze acasă, din zahăr brun si miere sau le poți exfolia masându-le cu o periuță de dinți cu peri moi.

Hidratează-ți buzele mereu, chiar si atunci când mergi la culcare. Un stick de buze hidratant, incolor si inodor este potrivit pentru buze bine hidratate – cu cât acestea sunt mai puțin uscate, cu atât si rujul va sta mai bine pe ele. Aceeasi regulă se aplică si in cazul machiajului pentru ten.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Frumusete