Trucuri care te vor ajuta să ai fotografii perfecte pe Instagram

În secolul vitezei, camerele foto ale smartphone-urile au câteva funcții impresionante, care au puterea a de a face fotografii cu aspect profesional, fără a avea nevoie de alte echipamente scumpe și voluminoase.
Dar poate fi nevoie de puțină practică pentru a face fotografia perfectă. Și dacă vrei să duci fotografiile de pe Instagram la un alt nivel, ți-am pregătit câteva trucuri care te vor ajuta să ai fotografii perfecte pe rețelele sociale.

Sfaturi de fotografie de peisaj și arhitectură

Evită să mărești imaginea. Când este vorba de a face fotografii, evită cu orice preț utilizarea funcției zoom.

https://www.instagram.com/p/BoN9TaWgwy5/?utm_source=ig_embed

Stabilitatea este cheia

Nimănui nu îi place o fotografie neclară. Din păcate, acest lucru tinde să se întâmple atunci când faci o fotografie cu telefonul. Ce ai zice dacă ai investi într-un mini trepied portabil?

Un alt sfat este să apelezi la butonul de volum, care funcționează ca buton al obturatorului.

Fă mai multe fotografii

Nu te aștepta să faci rapid o fotografie reușită. Acordă-ți timp pentru a găsi unghiul perfect și pentru a face câteva fotografii diferite pentru a te asigura că obții cea mai bună fotografie posibilă. Un pic mai mult timp și efort se vor vedea în rezultatul final.

Concentrează-te pe întreg sau pe un detaliu

Fă un pas înapoi și privește întreaga scenă prin cameră. Includerea persoanelor care interacționează cu spațiul din fotografia ta este o modalitate excelentă de a spune o poveste.

Sau concentrează-te asupra unui mic detaliu care ar putea trece neobservat de ceilalți. Alege ceva care iese în evidență pentru tine și permite lucrurilor mici să aibă momentul lor de strălucire.

Obține o nouă perspectivă

În timp ce majoritatea oamenilor vor face o fotografie exact așa cum o văd cu ochii lor, de ce nu folosești unghiul camerei pentru a crea o fotografie mai interesantă?

Folosește-ți creativitatea și nu îți face griji că o să pari un pic ciudată pentru a obține o fotografie fantastică.

Sfaturi pentru fotografii cu mâncare

Lumina naturală este cel mai bun prieten al tău

Acesta este mai mult un sfat general de fotografie, dar încercă să utilizezi iluminatul natural ori de câte ori este posibil. Cel mai bine este să eviți folosirea blitz-ului cu orice preț. Profită la maximum de lumina zilei și evită umbrele nefavorabile și dure, așezând farfuria cu mâncare lângă o fereastră.

https://www.instagram.com/p/BoMMWWEjNEh/?utm_source=ig_embed

Unghiuri, unghiuri, unghiuri

https://www.instagram.com/p/BoLnvYEADYQ/?utm_source=ig_embed

În mod obișnuit, fotografiile cu mâncare sunt făcute de sus.

Nu lăsa mâncarea să se simtă singură

Ia-ți ceva timp pentru a arăta ingredientele și pentru a aranja mâncarea într-un mod plăcut din punct de vedere estetic. Simetria și modelele sunt mereu plăcute pentru ochi.

https://www.instagram.com/p/BoD6qGjDp7w/?utm_source=ig_embed

Una dintre cele mai atractive părți ale produselor alimentare este culoarea

https://www.instagram.com/p/Bno-ulbn10s/?utm_source=ig_embed

Nu îți fie teamă să folosești culori luminoase pentru a crea combinații și modele interesante. Asigură-te că folosești un fundal neutru pentru a focaliza farfuria.

Adăugă niște elemente decorative, dar nu uita că farfuria este subiectul principal. În timp ce decorul poate îmbunătăți subiectul, prea mult poate distrage atenția.

https://www.instagram.com/p/Bnx1cjRj5vh/?utm_source=ig_embed

Toată lumea iubește o poveste bună; de ce nu încerci să creezi și tu una cu fotografia ta? Alege un fundal și un decor care îmbunătățesc narațiunea pe care încercați să o creezi prin fotografia ta.

Încercă introducerea unui element uman în fotografie; degetele atingând ustensilele, mâinile în jurul unei căni calde de cafea. Acest lucru creează o stare de spirit și adaugă o notă personală imaginii.

https://www.instagram.com/p/BoD3EFHj36H/?utm_source=ig_embed

Adăugă o pătură pufoasă sau plasează obiecte diferite unul peste altul pentru a crea profunzimea și complexitatea fotografiei.

https://www.instagram.com/p/BLFMcsUB9Qu/?utm_source=ig_embed

Sfaturi pentru cele mai bune selfie-uri

Unghiuri și poziții

Există poate trei persoane pe Pământ, care arată că sunt fotografiate de la un unghi mic, dar nu le-am găsit încă.

Pentru un punct de vedere mai măgulitor, ridică-și bărbia mai sus pentru a crea iluzia de un gât mai lung și pentru a evita bărbia dublă, de care se tem majoritatea dintre noi. Ridică telefonul, de asemenea, cu scopul de a menține partea inferioară a dispozitivului în linie cu ochii.

https://www.instagram.com/p/BaraDxVAlm4/?utm_source=ig_embed

Decide  ce parte a feței simți că este “partea ta bună”. Asta funcționează și pentru cadrele corporale.
În timp ce un unghi direct lateral nu este super măgulitor, adăugând o umbră ușoară pe o parte a feței sau corpului creează o fotografie mai plăcută pentru ochi.

https://www.instagram.com/p/BeFGNjvFXLM/?utm_source=ig_embed

View this post on Instagram

Wyd

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Dar înainte de a face selfie-ul perfect, distracția este mai importantă. Dacă te concentrezi asupra unei fotografii reușite, trăsăturile feței se vor înăspri. Relaxează-ți fața și bucură-te de partea distractivă, iar poza va fi pe măsura așteptărilor tale.

Poziționează-te în fața unei ferestre pentru a profita de lumina naturală care poate rivaliza cu orice studio de fotografie. Nu uita că în spatele unui selfie reușit stau alte zeci de fotografii șterse.

Iulia Sandu

Foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse