Transportul public din București se va scumpi. Cât vor costa biletele la metrou și la autobuz?

Metrorex și Societatea de Transport București au anunțat că începând cu 1 august vor armoniza oferta comercială. Această schimbare reprezintă un prim pas spre integrarea transportului în comun din București și zona metropolitană, a anunțat Ministerul Transporturilor.

Astfel, prețul unei călătorii cu metroul va costa 3 lei față de 2,5 lei cum este momentan, iar cei care aleg transportul de suprafață vor scoate din buzunar pentru un bilet tot trei lei. Aceasta fiind o creștere semnificativă, deoarece în prezent o călătorie cu mijloacele de transport în comun de suprafață costă 1,3 lei.

Mai mult decât atât, va exista un bilet în valoare de 5 lei care va oferi posibilitatea cetățenilor să circule timp de 90 minute atât cu metroul, cât și cu metroul.

Iată mai jos care vor fi noile tarife:

  • o călătorie STB sau Metrorex – 3 lei; bilet comun care oferă accesul timp de 90 min atât la metrou, cât și în mijloacele de transport în comun de suprafață – 5 lei;
  • abonament 24 de ore – 8 lei; abonament comun 24 de ore STB/Metrorex – 14 lei;
  • abonamentele de o zi sau trei zile vor fi valabile chiar din momentul emiterii. Până acum dacă cumpărai un abonament de o zi la ora 18, acesta expira după 6 ore.
  • vor fi introduse abonamente de o lună (80 lei separat, 140 lei comun), 6 luni (400 lei separat, 700 lei comun) sau 12 luni (700 lei separat, 1200 lei comun).

Atât STB și Metrorex oferă posibilitatea cetățenilor de a emite un nou abonament nominal în caz de pierdere sau furt. Trebuie doar să prezinte actul de identitate.

De precizat este faptul că tarifele de călătorie al transportului teran nu au mai suferit modificări din 2008, iar la Metrorex din 2014.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri