Tragedie în lumea diplomaților. Ambasadorul George Ciamba a încetat din viață

George Ciamba, ambasadorul României în Grecia, în vârstă de 55 de ani, a încetat din viață duminică seară, iar cauza se pare că ar fi fost o luptă crâncenă cu cancerul.

În anul 2019, când România a găzduit preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar regretatul diplomat a fost ministru delegat pentru Afaceri Europene. Acesta a avut o carieră prestigioasă de peste trei decenii.

„S-a stins azi noapte din viaţă, după o lungă suferinţă, prin care a trecut lucrând până în ultima clipă, ambasadorul George Ciamba', a scris diplomatul Mihnea Motoc, pe contul său de Facebook. Mai mult decât atât, acesta vorbește despre Ciamba ca fiind „una din cele mai strălucite minţi, politice şi diplomatice, ale generaţiei noastre şi un om de mare fineţe'.

„George mi-a fost coleg şi prieten apropiat de când am început să lucrăm în Ministerul Afacerilor Externe. În cariera lui exemplară, a avut o contribuţie enormă la amplificarea parteneriatului strategic româno-american, la aderarea noastră la NATO; a fost un desăvârşit ambasador al României în Grecia şi Turcia şi ministrul afacerilor europene în timpul Preşedinţiei române a Consiliului U.E. din 2019. Dispariţia sa este o mare pierdere pentru diplomaţia română, dar şi mai mult pentru cei dragi şi apropiaţi', a mai precizat Motoc.

În perioada ianuarie 2017 – 13 noiembrie 2018, a fost secretar de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în regiunea euroatlantică.

În 2016, a ajutat România să promoveze și să dezvolte proiecte economice profitabile din punct de vedere strategic și să consolideze relațiile interministeriale pentru reprezentanții economici străini.

Din iulie 2003 până în ianuarie 2005, a fost secretar de stat pentru afaceri multilaterale la MAE și ulterior a preluat funcția la nivel global.

Din 1999 până în 2003, George Ciamba a fost ambasadorul Republicii Turcia în România, iar din 2001 până în 2003 a fost Reprezentant permanent al Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre în România.

Foto: Hepta.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri