Tot ce trebuie să știi despre mitul “apleacă-te din genunchi”


Durerile de spate pot să apară din diferite cauze și indiferent de vârstă, iar principalul sfat pe care îl vei primi atunci când vei avea o astfel de problemă este să eviți să te mai apleci din șold și să faci această mișcare folosindu-te de genunchi. 

Atunci când vine vorba despre starea de sănătate, multe persoane fac greșeli majore și asta pentru că dau crezare unor sfaturi care sunt departe de adevăr. În cazul problemelor serioase de spate, medicii recomandă aplecatul din genunchi, asta pentru a nu solicita prea mult coloana. Dacă această practică este una corectă în momentul în care durerile sunt acute, continuată și după această perioadă, aceasta poate face mai mult rău decât bine.

Mitul “apleacă-te din genunchi”

Aplecatul din genunchi are efecte negative asupra mușchilor existenți la nivelul spatelui, aceștia pierzându-și în timp mobilitatea și capacitatea de a susține coloana vertebrală. Cum corpul uman este proiectat pentru a se apleca din șold, nu trebuie să renunți la această mișcare, asta dacă vrei să ai o postură corectă și o coloană vertebrală puternică.

Costin Glăvan, profesionist în fitness și stil de viață sănătos, îți spune tot ce trebuie să știi despre mitul  “apleacă-te din genunchi”.

Urmărește materialul video pentru a vedea care sunt sfaturile specialistului.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Exerciții cu greutăți sau cardio? Costin Glăvan îți spune ce să alegi

Totul despre mitul cardio

Exerciții yoga pentru copii. Episodul 4: Învățăm să respirăm corect – Respirația Iepurașului

Cum te aperi atunci când te ia un străin pe după gât

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Video