Totul despre mitul cardio

Dacă ți-ai dorit vreodată să pierzi câteva kilograme, mai mult ca sigur ți s-a spus că trebuie să faci un antrenament cardio foarte intens. Ei bine, acesta este doar un mit, iar Costin Glăvan, profesionist în fitness și stil de viață sănătos, îți explică de ce aceste exerciții nu sunt tocmai recomandate. 

Antrenamentele cardio au fost promovate foarte mult în ultimii ani, mai ales de producătorii de materiale sportive. Chiar dacă este o cale de a pierde kilogramele în plus, de multe ori acest tip de antrenament este abordat greșit în industria sportului. Costin Glăvan ne recomandă ca în timpul exercițiilor fizice să menținem o proporție între antrenamentul aerob și cel anaerob.

Ce riști dacă faci prea mult cardio?

Antrenamentele cardio îți solicită foarte mult organismul, dar au un efect puternic și asupra psihicului uman. Mai exact, acestea determină glandele corticosuprarenale să secrete hormoni glucocorticoizi, adică hormoni de stres. Astfel, nu numai că te vei simți foarte obosită după un astfel de antrenament, ci și nivelul tău de stres va fi unul foarte ridicat.

Urmărește materialul video pentru a vedea care este părerea specialistului în fitness, Costin Glăvan, despre antrenamentul cardio.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Exerciții yoga pentru copii. Episodul 3: tehnica de relaxare „Postura copacului'

Testul care îți arată dacă ai hipermobilitate. Ce exerciții fizice sunt recomandate în această situație?

Cum te aperi când ești prinsă în brațe

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Video