Topul Bookfest 2017 Nemira și Nemi – cărți pentru cei mari și cei mici

Inspiră-te din topul Bookfest 2017 Nemira ca să-ți alegi cele mai potrivite cărți pentru vacanța ta și a copilului tău!

Topul Bookfest 2017 Nemira

Topul Bookfest 2017 Nemira

Povestea vieţii tale de Ted Chiang
Dintr-un turn Babel care face legătura între Pământ și sferele înalte, într-o lume în care aparițiile angelice fascinează și înspăimântă; de la o modificare neuronală care elimină atracția exercitată de frumusețea fizică, la un idiom străin care ne schimbă percepția realității, prozele lui Ted Chiang etalează puterea imaginației și subtilitatea inteligenței unui scriitor de succes.

Supravieţuitorii
de Bear Grylls
Bear Grylls stie pretul supravietuirii. Dar nu e el primul. Louis Zamperini a rezistat 47 de zile pe mare ucigand rechini infometati numai pentru a fi prins si torturat.
Marcus Luttrell, care nu se putea apăra decât cu o singură mână, a ținut piept singur unei hoarde de talibani, după care și-a târât corpul tot o rană, ciuruit de gloanțe, prin munții necruțători din Afganistan. Aventurierii, exploratorii, soldații și spionii care au rezistat în condiții extreme sunt protagoniștii poveștilor lui Bear Grylls.

În spatele blocului
de Mara Wagner
Pentru mulți dintre adulții de azi, mare parte din copilăria și adolescența în comunism s-a petrecut în spatele blocului, nu doar la cozi pentru alimente pe cartelă. În spatele blocului nu erau parcările pline de azi, erau comunități de copii mai mari și mai mici, de adulți și bătrâni, o lume a socializării greu de înțeles pentru indivizii solitari ce am ajuns douăzeci și ceva de ani mai târziu.

Soţia plantatorului de ceai
de Dinah Jefferies
Tânăra Gwendolyn Hooper ajunge în exoticul Ceylon, nerăbdătoare să înceapă o viață nouă, ca soție. O întâmpină, însă, un soț distant, secretos și întotdeauna ocupat. Explorând singură plantația de ceai, Gwendolyn descoperă uși încuiate, rochii vechi și alte semne ale unui trecut necunoscut. Când trebuie să aducă pe lume un copil, trebuie să-i dezvăluie lui Laurence adevărul.

Aleasa dragonului
de Naomi Novik
Agnieszka își iubește satul, padurile și râul strălucitor, aproape de care pândește însă o prezență malefică. Singurul ajutor poate veni din partea Dragonului, dar prețul lui este unul îngrozitor: o fată pe care să o țină prizonieră zece ani în Turnul său. Agnieszka și ai ei știu că o va alege pe draga ei prietenă, frumoasa, grațioasa și curajoasa Kasia. Și nu o pot salva. Numai că Dragonul va face altă alegere.

Topul Bookfest 2017 Nemi

Topul Bookfest 2017 Nemi

Aventurile lui Sacha în Castelul Fermecat
de Iulian Tănase
cu ilustraţii de Alexia Udrişte
În ziua în care a împlinit patru ani, Sacha a primit de la tatăl său un castel fermecat. În acest castel se petrec cele mai neobișnuite lucruri: creioanele colorate sunt șerpi multicolori, cu spatele anchilozat. Scaunele sunt vulpi care se lasă îmblânzite. Miezul nopții și miezul de nucă sunt rude de gradul întâi. Portocalele au ochi, gură și păr de mărar. Masa e o casă cu patru picioare la adăpostul căreia Sacha se joacă cu tot felul de animale sălbatice imaginare.

Enescu şi hora razelor de soare
de Cristina Andone
Ilustrații de Adriana & Sebastian Opriță și Thea Olteanu
Un volum nou ce completează colecția Cristinei Andone, „Povești din Pădurea Muzicală'. Cartea este însoțită de un CD cadou cu o oră de muzică enesciană: cele două Rapsodii Române și Simfonia a II-a în La major. Colecția „Povești din Pădurea Muzicală' reprezintă o serie de povești pentru copii scrise de Cristina Andone, ale căror personaje principale sunt cei mai mari compozitori ai lumii.

Vraja dorinţelor
de Chris Colfer
Doi frați gemeni, Alex și Connor, primesc de la bunica lor o carte ilustrată de povești, o carte fermecată. Cei doi sunt atrași nu doar de carte, ci în carte, trezindu-se în mijlocul tărâmului poveștilor. Este un tărâm magic în care se întâlnesc cu Albă ca Zăpada, Scufița Roșie, Jack (și vrejul de fasole), Cenușăreasa, Frumoasa Adormită și toți Feții-Frumoși din toate poveștile.

Cum să-ţi dresezi dragonul de Cressida Cowell
Sughit Strasnicul Stavrid al III-lea, formidabil luptător cu sabia și îmblânzitor de dragoni, a fost cel mai mare erou viking care a existat vreodată. Va putea să treacă Sughiț de Programul de Inițiere într-ale Dragonilor cu un dragon știrb și să se lupte cu Dragonus Maritimus Giganticus Maximus înainte ca acesta să devoreze toți vikingii de pe Insula Tontului? E timpul ca Sughiț să învețe să fie un adevărat erou.

Pete Motanul. Ador teneşii albi
de Eric Litwin
Autori: James Dean (ilustratii), Eric Litwin (text)
Pete Motanul merge pe stradă încălțat cu tenișii lui albi nou-nouți. Pe drum, tenișii lui devin pe rând roșii, albaștri, maro sau se udă. Totul, pe măsură ce calcă într un morman de căpșuni, apoi într-o grămadă de afine, într-o băltoacă de noroi și într o găleată cu apă. Însă, indiferent de culoarea pe care o au tenișii lui, Pete continuă să meargă și să fie cool, cântându-și întruna cântecelul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte