Tipuri și arome de cafea proaspăt prăjită

cafea prajita

Echipa de manageri profesionisti a magazinului online Contego se ocupa cu prajirea si livrarea de cafea proaspat prajita la restaurante, birouri si chiar la tine acasa. 

Colaborand cu magazinul online, poti fi sigur ca vei avea boabe de cafea proaspat prajita de inalta calitate, pentru a face cafele perfecte la un pret convenabil si in cel mai scurt timp posibil.

Misiunea echipei Contego este de a satisface gustul consumatorilor cu boabe de cafea proaspat prajita, utila, de inalta calitate, si mai mult decat atat, de a dezvolta cultura consumului de cafea calitativa.

Scopul, este de a deveni lider printre producatorii de cafea proaspat prajita.

Valorile magazinului online, sunt nu numai utilizarea boabelor de cafea de calitate, ci si respectarea standardelor ridicate de prajire si livrarea acestora catre consumatori, in cel mai scurt timp.

Arabica sau robusta? Ce să alegi pentru o ceașcă de cafea perfectă 

In aceasta lume exista multi admiratori ai cafelei robusta si cu greu unul dintre ei nu va argumenta faptul ca arabica este regina cafelei. Din magazinul online de specialitate, poti alege dintr-o varietate de soiuri excelente si dintr-o varietate bogata de gusturi si arome.

Toate aceste boabe de cafea proaspat prajita reprezinta baza pentru o bautura atat de apreciata de iubitorii de cafea. Este bine-cunoscut faptul ca 70% din cafeaua cultivata pe Pamant este arabica. Si aceasta, in ciuda faptului ca randamentul arabic este mult mai mic decat robusta, acest lucru se datoreaza plantelor capricioase care tin cont de temperatura, precipitatii si de boli.

Secretul cafelei arabice este ca boabele sale contin uleiuri care sunt deschise in timpul prajirii, macinarii si prepararii unei bauturi. Ca urmare, cunoscatorii pot face harti intregi de gusturi de diferite soiuri de Arabica. 

Note de miere, indicii de ciocolata, gust de fructe, aroma de afine si paine proaspata, gust de vin alb etc. Acestea nu sunt descrieri ale produselor din magazinul de bomboane, ci sunt nuantele comune ale gustului, aromei si magiei cafelei proaspat prajita.

Cum rămâne cu amestecurile? 

cafea prajita

Aici lucrurile sunt putin mai complicate. Trebuie sa iti amintesti faptul ca restul de 30% din cafeaua cultivata pe planeta este robusta. Robusta va merge la productia de cafea instant, insa un anumit procent va ramane pentru a intra in amestecurile boabelor de cafea, pentru ca robusta are mai multa cafeina

Arabica se situeaza pe locul doi in continutul de cofeina, iar acest lucru inseamna ca in amestec se adauga robusta, care te va ajuta cu aroma si taria ei, sa te ridici din pat. 

Cafea pentru birou: o mie de nuanțe la alegere

Viata fara cafea este absolut de neconceput, si, cu cat este mai diversa cafeaua, cu atat mai interesanta este sa o folosesti. Din pacate, daca acasa ai posibilitatea de a experimenta, munca la birou impune anumite restrictii. 

Nu poti face incercari nesfarsite pentru a alege diferite grade de prajire ale cafelei sau diferite grade de macinare.

Astfel, poti cumpara din magazinul online, cafea proaspat prajita si ambalata, cu diferite arome, care poate fi folosita chiar si la birou. Cafeaua naturala, bauta la locul de munca, nu va aduce mai putina placere decat cafeaua bauta la cea mai romantica intalnire.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse