Ti-ar placea sa fii si tu bogata?

Ai stofa de milionara in dolari? Amuza-te raspunzand la intrebarile testului nostru si iti vei descoperi adevaratul potential financiar.

De la vis la realitate
Analizeaza-ti aptitudinile, abilitatile si intreaba-te cum le poti folosi pentru a-ti usura drumul catre succes si implinirea visurilor. O meserie sau un loc de munca pe care-l detesti iti consuma energia cu o viteza uimitoare. Asadar, schimba repede serviciul. Ai nevoie de energie pentru a-ti indeplini visul vietii, dar si de cateva repere concrete.

  • Cand erai copil, cum te vedeai ca adult? Ai atins tintele pe care le-ai planificat inca de atunci? Daca nu, afla pe ce plan sunt neimplinirile: viata personala, cariera sau nivel financiar?
  • Ce te face fericita? Stabileste niste prioritati si intreaba-te daca viata ta decurge conform acestora. Daca nu, ce iti trebuie pentru a schimba situatia si cum poti realiza aceste lucruri?
  • Ce materie iti placea, la ce materie erai mai buna si care parte a profesiei tale iti ofera cele mai mari satisfactii?
  • Care sunt punctele tale forte si care slabiciunile?
  • Compara felul in care iti doresti sa fie viata ta acum si cum ai vrea sa fie peste cinci sau zece ani. Cat de mare e diferenta?

Planuri de viitor
A deveni o persoana bogata si de succes e o provocare pentru oricine si nu e bine sa ai dubii inainte de a-ti incerca norocul. Daca tu nu crezi in tine, atunci cine va crede? Se pare ca cea mai buna metoda de a-ti spori increderea in propriile capacitati este de a-ti vedea viata ca pe un proiect care te are pe tine ca manager.
De aceea, ai nevoie de o viziune clara asupra lucrurilor pe care trebuie sa le realizezi. Pentru a vedea rezultate rapide, aceasta misiune trebuie impartita in mai multe tinte.

Motivarea este cheia concentrarii asupra scopului propus, iar recompensa e motorul care o mentine.

  • Stabileste-ti o tinta
  • Vei intelege mai bine ce iti doresti in final.
  • Vei avea o idee mai clara privind felul in care poti atinge scopurile propuse.
  • Vei stabili un set de prioritati. De exemplu, daca e vorba de o tinta pe termen scurt: intre un eveniment monden si o intalnire care nu serveste scopului tau, mergi la prima, fiindca vei cunoaste persoane care te pot ajuta.

Ordine si coerenta.
Daca iti fixezi sarcini mai mici, care te ajuta sa pasesti incet, dar sigur catre atingerea scopului final, iti va fi mai usor. Intocmeste, in detaliu, un plan pe zece ani de aici inainte. Fixeaza atingerea unor tinte mai usoare, care sa te ajute in final, si mizeaza si pe flexibilitate. In zece ani castigi experienta si e posibil ca planurile sau tintele sa se modifice din mers.

De asemenea, tine seama si de sacrificiile pe care vei fi nevoita sa le faci uneori si noteaza-le si pe acestea. Arata planul si familiei, ca sa vezi daca ai fost realista. Dupa ce ai clarificat lista, imparte ceea ce ti-ai propus sa faci in doua sarcini mari, fiecare avand o durata de cinci ani. Dupa ce ai fixat cele doua sarcini, segmenteaza-le in tinte mai mici, usor de atins.

De exemplu, daca ti-ai propus ca in zece ani sa ai o afacere de succes, bine ar fi ca in primii cinci ani sa-ti rezolvi problemele financiare si sa gasesti finantare pentru pornirea afacerii. In primul an, rezolva problema masinii: strange bani sa cumperi una noua. In al doilea an, stabilizeaza-te financiar si incepe sa depui bani la banca, pentru familie, si intr-un cont separat, pentru afacere. In al treilea an, incepe sa cauti finantare pentru firma ta si fa-ti planul de afacere. Si tot asa.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie