Țara în care Valentine’s Day a fost interzisă. Este considerată o sărbătoare imorală

Țara în care Valentine’s Day a fost interzisă. Este considerată o sărbătoare imorală

Nu toată lumea iubește sărbătoarea din data de 14 februarie, care este Valentine’s Day. Ba chiar există țări în care a fost interzisă cu desăvârșire. Este vorba despre Pakistan. În acest loc, nimeni nu are voie să se bucure de Ziua Îndrăgostiților.

Aceste veste a fost anunțată chiar în mod oficial, după ce Înalta Curte de la Islamabad a emis, luni, un ordin prin care sărbătorirea Zilei Îndrăgostiţilor este interzisă pe întreg teritoriul Pakistanului, conform CNN, citat de News.ro.

De ce s-a interzis Valentine’s Day în Pakistan?

Acest ordin are efect imediat. El interzice afişarea de reclame atât online, cât şi în publicaţii, vânzarea de mărfuri asociate Zilei Îndrăgostiţilor. Mai mult, acesta susţine că sărbătoarea nu poate fi marcată în 'niciun spaţiu public ori care aparţine de guvern'.

Curtea a cerut Autorităţii de reglementare a media online din Pakistan (PEMRA) să monitorizeze aceste platforme şi să ofere orice tip de informaţii care arată că măsura a fost încălcată. Ordinul dat de curte a venit după ce un cetăţean pe nume Abdul Waheed a emis o petiţie prin care arată că promovarea Zilei Îndrăgostiţilor este 'împotriva învăţăturilor Islamului şi ar trebui interzisă imediat'.

În ciuda faptului că totuși iubirea face parte din viața fiecărui om, în Pakistan, Valentine’s Day este văzută de mulţi drept imorală şi ca o apropiere de cultura din Vest.

Grupuri religioase, precum partidul Jamaat-e-Islami, au protestat deseori faţă de marcarea Zilei Îndrăgostiţilor în ţară. Ei au susţinut anual mitinguri împotriva sărbătorii de pe 14 februarie. Anul trecut, guvernul oraşului Peshawar, din provincia nordică Khyber Pakhtunkhua, a decis interzicerea sărbătorii.

Preşedintele Pakistanului, Mamnoon Hussain, a cerut printr-un comunicat, în februarie 2016, ca poporul să nu sărbătorească Valentine’s Day, deoarece aceasta nu face parte din 'tradiţia musulmană'.

Decizia Înaltei Curţi de la Islamabad a stârnit reacţii împărţite în social media

Cu toate că Valentine’s Day nu se sărbătoreşte în toată ţară, în ultimii ani, mai multe firme au profitat de ocazie pentru a îşi promova produsele. Mohammad Naveed, care deţine o florărie stradală, a povestit jurnaliştilor CNN că a investit până la 2.000 de dolari pentru a mări stocul de flori pentru ziua de 14 februarie.

La începutul lunii februarie, comercianţii au început să vândă baloane în formă de inimă, iar preţul trandafirilor a crescut. Ieri, în pieţele din Islamabad, florarii stăteau în mijlocul trandafirilor, buchetelor de narcise şi de iasomie, îngrjoraţi de intrarea în vigoare a ordinului, conform digi24.ro.

Câştigul zilnic mediu al unui florar este de 80 de dolari, iar suma creşte simţitor în preajma acestei sărbători. „Dacă ne interzic să le vindem mâine, va fi pur şi simplu un dezastru. nu ne permitem aşa ceva', a mai spus Naveed.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Coafează-te singură de Valentines Day! Idei interesante pentru orice tip de păr

Tradiții și obiceiuri vechi despre Valentines Day pe care nu le știai pe care nu le știai până acum

Trebuie să le vezi! Care sunt cele mai profitabile comendii romantice lansate de Valentines Day

Cele mai „îndrăznețe' modele de lenjerie intimă pentru noaptea de Valentines Day

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri