O studentă de 20 de ani a fost diagnosticată cu o boală extrem de rară. În doar câteva zile a ajuns în comă

O studentă de 20 de ani a fost diagnosticată cu o boală extrem de rară. În doar câteva zile a ajuns în comă

Teodora Tudose este o studentă de 20 de ani din Buzău, care suferă de o boală foarte rară și anume encefalită autoimună. Aceasta poate fi tratată doar în străinătate și este foarte costisitor tratamentul. Medicii spun că acest caz este al doilea de acest gen din România.

Teodora a fost elevă la Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, iar în prezent este studentă în anul II la Facultatea de Drept de la Universitatea din București. Familia și colegii săi au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru transferul în străinătate. Fata este acum în comă de peste două luni şi suferă de encefalită autoimună cu anticorpi anti NMDA şi anticorpi AMPA.

Tânăra luptă în fiecare zi să trăiască şi a trecut deja peste multe momente în care i s-a spus că nu mai are şanse de salvare. Teodora a avut primele semne ale cumplitei boli la sfârşitul anului trecut. Dintr-o fată veselă și fără probleme de sănătate a ajuns în numai câteva zile să fie menţinută în viaţă de aparate. Se află de două luni în stare de comă indusă, cu imunitate zero, internată la spitalul Elias din Bucureşti, secţia terapie intensivă, conform adevarul.ro. Din acest motiv, apropiații ei au început această campanie de strângere de fonduri, deoarece tânăra are nevoie de 15.000 de euro pentru a fi transferată la o clinică din străinătate.

„La sfârşitul lunii noiembrie, se văita de dureri de cap, dar am pus pe seama unei simple răceli pentru că vorbim despre un copil care nu a avut niciodată probleme de sănătate. Am fost la Floreasca, unde au declarat suspiciune de encefalită, iar după analize mai amănunţite au stabilit că este encefalită virală. Asta s-a întâmplat pe 1 decembrie. Ne-au trimis imediat la Balş iar la trei, patru zile de la internare, i-a fost administrat tratament pentru encefalită virală la care nu a reacţionat în bine deloc. Pe 4 decembrie a făcut primele convulasii. Ni s-a spus că este o boală extrem de rară. Sunt şanse de vindecare la clinici din Spania şi Austria, însă numai costul avionului depăşeşte 15.000 de euro', a declarat Carmen Tudose, mama tinerei, pentru sursa citată.

Familia fetei are nevoie de minim 15.000 de euro cât mai urgent posibil, pentru a-i asigura transferul la una dintre clinicile din afara țării. De asemenea, vor mai fi necesare și alte sume de bani pentru tratament şi recuperare. Cei care o pot ajuta pe tânara buzoiancă o pot face donând orice sumă de bani în contul: RO86BTRLRONCRT0212392801 deschis pe numele Tudose Leonard Ramon.

Pentru a vedea mai multe imagini cu Teodora Tudose, deschide galeria foto de mai sus!

Mai multe detalii găsiți aici, pe site-ul Făcultății de Drept.

Foto: Facebook

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum recunoști sindromul ovarelor polichistice

Ce înseamnă dacă ai pete roșii pe față

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri