Superstiții din ziua nunții: Ce nu e bine să faci

Cele mai multe femei visează la ziua nunții și cât de frumoasă trebuie să fie aceasta, lipsită de întâmplări neplăcute ce ar putea predestina un viitor nefericit. Superstiții au fost și vor exista mereu, despre orice. Iată-le pe cele legate de ziua nunții:

mireasa

 foto mireasă via Shutterstock

Nunta nu se face în luna mai

Se spune că o căsnicie legată în luna mai se va risipi la fel de ușor ca petalele florilor de cireș. De aceea nunțile în luna mai sunt rare – cei mai mulți dintre miri cred în această superstiție.

Perlele la nuntă aduc nefericire

O mireasă nu ar trebui să poarte perle la nunta sa, nici pe rochie, nici în buchetul de flori și în niciun caz la gât, pentru că semnifică lacrimile, adică va avea o căsnicie tristă, presărată cu supărări.

Nu te căsători de ziua ta!

O altă vorbă din popor spune că nu este bine să te căsătorești de ziua ta sau a mirelui, pentru că ziua vă poate aduce ghinion în căsnicie.

Atragi ghinionul dacă porți sandale în ziua nunții

Chiar dacă te măriți pe timp de vară, se spune că mireasa nu are voie să poarte sandale sau orice fel de pantof deschis la degete, pentru că îi pleacă norocul printre degete.

Mirele nu trebuie să vadă rochia miresei înaintea de nuntă

Chiar dacă viitorii soți locuiesc împreună, se mai spune din bătrâni că mirele nu ar trebui să vadă rochia de mireasă decât în ziua nunții, atunci când vine cu alaiul s-o culeagă pe mireasă.

Mireasa plânge înainte de nuntă?

Atunci căsnicia va fi una fericită! Dacă mireasa plânge chiar înainte de nunta ei, urmează să aibă ani fericiți alături de soțul ei.

Numele scrise pe tălpile pantofilor

Domnișoarele care vin la nunta miresei trebuie să-și scrie numele pe tălpile pantofilor miresei, iar la finalul petrecerii, cea a cărui nume a rezistat cel mai mult, se va mărita următoarea.

mireasa-2

foto mireasă via Shutterstock

Mirele va fi mereu fidel dacă….

O altă tradiție veche spune că mireasa trebuie să se uite prin verighetă la mire și să spună 'cum nu-mi iese din ochi, așa să nu-mi iasă din cuvânt'. Astfel, soțul îi va fi mereu loial.

Sparge sticle sau pahare la nuntă

Orice obiect din sticlă care se sparge după ceremonia de nuntă sau la petrecere este de bun augur, deoarece arată că 's-a spart' necazul.

Nu se dau ceasuri cadou la nuntă

Nu îi face cadou mirelui și nu accepta cadouri cu ceasuri, deoarece se spune că zilele alături de noul soț îți sunt numărate. La nunți, în general, este de prost gust să faci cadou un ceas.

Mai porți sau nu pantofii de nuntă?

O tradiție spune că este bine să porți pantofii de la nuntă până se strică și așa vei avea o căsnicie puternică și rezistentă. Pe de altă parte, în alte zone ale țării se crede că nu este bine să mai încalți o dată pantofii, dacă nu vrei să te mai măriți o dată.

Când mireasa aruncă buchetul

Este o tradiție veche ca mireasa să arunce buchetul de flori domnișoarelor venite la nunta ei. Se spune că cea care îl prinde va fi următoarea să se căsătorească. Tot ea primește și voalul miresei.

Ce spun verighetele despre căsnicia voastră

Inelele de căsătorie trebuie să fie netede ca mariajul să fie ușor și frumos. Se spune că dacă verighetele au ornamente complicate și pietre prețioase, și căsnicia va fi la fel de complicată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse