Superstiții de Crăciun din întreaga lume

În întreaga lume, de Crăciun sunt numeroase tradiții, dar și superstiții. Iată câteva dintre cele mai comune.

Prima persoană care deschide ușa în dimineața devreme a Crăciunului ar trebui să strige „Bun venit Moș Crăciun' pentru a întâmpina Crăciunul. Acest lucru ajută și spiritele rele care au fost prinse să scape. De asemenea, gospodăria va fi binecuvântată dacă prima persoană care vizitează casa în timpul Crăciunului este un bărbat cu părul negru.

Cântatul colindelor de Crăciun la casele oameni este o tradiție străveche. Se spune că, dacă îi refuzi fără să le dai mâncare, bani sau băutură, vei avea ghinion în anul care vine.

Ai grijă ce oferi cadou de Crăciun. Renunță să dai în dar pantofi celor dragi în timpul Crăciunului. Dacă faci asta, atunci acea persoană poate ieși din viața ta în viitor.

În SUA, merele sunt adesea văzute ca o mâncare aducătoare de noroc dacă sunt consumate de Crăciun, probabil o parte din motivul pentru care alimente precum plăcinta cu mere sunt populare în această perioadă a anului.

Se spune că cine refuză plăcinta la cina de Crăciun va avea parte de ghinion. De asemenea, va primi o lună de noroc pe parcursul anului următor dacă gustă plăcintă în fiecare casă în care intră în timpul sărbătorilor. În România, tradiția spune că vei avea parte de o sănătate bună anul care urmează dacă mănânci un măr în Ajunul Crăciunului.

Vremea de Crăciun determină vremea pentru restul anului. Previziunile meteo de sărbători au fost întotdeauna populare. Unii cred că un Crăciun cu vânt va duce noroc în anul care vine. Alții spun că vremea dintre Crăciun și Revelion determină vremea pentru lunile corespunzătoare din noul an. În tradiția românească, se spune că zăpada de Crăciun înseamnă că Paștele va fi verde.

Un copil născut de Crăciun sau în preajma Crăciunului are ori ghinion sau noroc, în funcție de cine întrebi. Este o credință comună în multe culturi că a avea un copil în Ajunul Crăciunului este noroc, dar aceasta nu este o credință universală.

În Germania și Polonia, a avea un copil în preajma Crăciunului poate face ca acel copil să devină vârcolac. În mod similar, grecii credeau cândva că un copil născut în acele zile poate deveni un monstru pe jumătate uman cunoscut sub numele de kallikantzari.

Dacă ai obiceiul de a glumi că lovești pe cineva, renunță! Cel puțin în ziua de Crăciun, dacă faci asta se spune că vei avea parte de bube tot anul următor.

Porțile Raiului se deschid la miezul nopții în Ajunul Crăciunului. Cei care mor apoi merg direct în Rai (o credință irlandeză).

Mai mult de atât, măcar pentru o zi, doamnelor, renunțați la curățenia obsesivă! Veți avea casa curată, însă norocul va fi alungat!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse