Succes pentru România: Testul PCR care îți spune ce tulpină Covid-19 ai și în ce stadiu este boala

Scopul testului PCR este de a determina dacă o persoană are o infecție activă cu Covid-19 cunoscută sub numele de SARS-CoV-2. Testul poate fi utilizat pentru diagnostic, screening și monitorizare.

Un astfel de test este utilizat pentru diagnosticare atunci când o persoană are semne sau simptome de COVID-19. Este utilizat pentru screening la persoanele care sunt asimptomatice, dar care au fost expuse la virus, cum ar fi prin contactul apropiat cu o persoană infectată.

România se bucură de un real succes după ce câțiva cercetători din Iași au creat un test PCR care îți descoperă nu doar existența virusului Covid-19, ci și tulpina acestuia și stadiul în care se află boala.

Cercetătorii români de la Iași au reușit să pună bazele unui test PCR cu adevărat revoluționar. Pe lângă confirmarea sau infirmarea existenței virusului în organism, acesta indică și mutația de care suferă un pacient și în ce stadiu este boala în momentul efectuării testului. Medicii vor știi exact ce tratament vor administra pacientului în urma acestui test.

Rezultatul analizelor se va obține cu 30 de minute mai devreme decât testele de până acum, asta înseamnă că pacientul va aștepta doar o oră jumătate până va afla toate detaliile stării sale de sănătate.

Specialiștii din Iași au declarat că testul lor are o precizie de 100 %. Din nefericire, acesta va fi disponibil doar în unitățile spitalicești. Pentru acest proiect, statul și companiile private au investit 2 milioane de lei, potrivit Antena 3.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri