Hipertensiunea este principala cauză a accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord. Ținută sub control, această afecțiune nu este însă periculoasă.
Deși există o mulțime de pastile eficiente în hipertensiune, nu este deloc rău ca, uneori, să îi acorzi organismului o pauză de la substanțele chimice și să apelezi la remediile naturiste. În cele ce urmează, îți vom da rețeta unui suc natural pentru hipertensiune, a cărui eficiență este dovedită.
Pentru acest suc ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 4 pere coapte
– 4 lămâi verzi
– 5 tije de țelină
– 2 cești de legume verzi (salată verde, spanac, pătrunjel etc)
– Un ananas (facultativ)
Mixează toate aceste ingrediente, fără a îndepărta semințele din pere. Păstrează sucul în frigider până îl consumi tot.
Perele sunt bogate în vitaminele B2, C și E, în potasiu și cupru, necesare bunei funcționări a celulelor corpului nostru. În plus, este cunoscut faptul că potasiul are proprietatea de a determina scăderea tensiunii arteriale. Totodată, ele conțin glutation, un antioxidant care luptă împotriva hipertensiunii arteriale, crizelor cardiace, cancerului și inflamațiilor. Este important însă să folosești pere foarte coapte, în caz contrar riști să te confrunți cu arsuri stomacale.
La rândul ei, țelina este diuretică, ajutând astfel organismul să elimine toxinele. De asemenea, este un bun detoxifiant al tubului digestiv.
Legumele verzi sunt bogate în acid folic, care previne atacurile vasculare cerebrale și afecțiunile cardiovasculare. În plus, fibrele solubile conținute de legumele verzi reduc nivelul colesterolului rău.
Ca și perele, ananasul conține o cantitate însemnată de potasiu, deci consumul său este benefic în hipertensiune. În plus, ajută digestia și reduce nivelul substanțelor nocive luate din alimentație, precum E-urile sau dioxinele.
Alte beneficii pe care le vei obține în urma consumului acestui suc sunt un aspect al pielii și o digestie mult îmbunătățite.
Sursă foto: 123rf.com