Stațiile de metrou Laminorului şi Străuleşti s-au deschis, astăzi, pentru călători! Iată cum arată

Stațiile de metrou Laminorului şi Străuleşti s-au deschis, astăzi, pentru călători! Iată cum arată

Bucureștenii pot circula, de astăzi, pe o distanță mai mare cu metroul pentru că s-au deschis două noi stații. Este vorba despre stațiile Laminorului şi Străuleşti, care au fost date în folosință începând, de vineri, 31 martie, de la ora 14:00.

La ora 13:30, cele două noi stații de metrou au fost inaugurate de autorități, iar începând cu ora 14:00 au început să circule deja primele trenuri pe această distanță. Pe tronsonul Parcul Bazilescu – Străuleşti, garniturile de metrou circulă la un interval de 8 minute, cu viteza de 36 kilometri/oră.

Stația de metrou Străulești este o stație de capăt. De asemeanea, aceasta este prima stație de metrou ce va intra în alcătuirea primului nod intermodal de transport urban al Municipiului București (metrou, transport public suprateran, transport auto personal).

Deschiderea acestor stații de metrou pe Magistrala 4 a fost unul dintre obiectivele asumate prin Programul de Guvernare 2017 – 2020, a precizat Ministerul Transporturilor.

Stațiile de metrou Laminorului şi Străuleşti au fost inaugurate

Secţiunea de metrou Laminorului – Străuleşti are în total o lungime de 2,1 kilometri, potrivit libertatea.ro. Acest proiectul de investiţii este compus din extinderea reţelei cu cele două staţii Laminorului şi Străuleşti şi realizarea unui depou intermodal şi a parcării Străuleşti, potrivit comunicatul transmis de Ministerul Transporturilor.

Rolul acestor stații este de a prelua o parte din traficul din localitaţile învecinate – Mogoşoaia, Buftea – unde s-a constatat o creştere semnificativă a populaţiei. Oamenii care locuiesc în aceste zone vor veni cu autoturismele până la parcarea Străuleşti, vor lăsa acolo maşinile şi vor continua călătoria prin bucureşti cu metroul. Deocamdată, parcarea nu a fost încă dată în folosință, însă este gata metroul.

Legătura dintre cele două staţii noi se realizează printr-un tunel pe fiecare fir de circulaţie. Lucrările pentru extinderea Magistralei 4 au început în anul 2013 şi au costat 1,115 miliarde de lei. Proiectul a benefiat de finanţare din fondurile Programului Operaţional Sectorial Transport (POS-T) şi ale Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Stațiile de metrou Laminorului şi Străuleşti ar fi trebuit să fie inaugurate pe data de 19 decembrie anul trecut. Planul inițial nu s-a putut realiza, așa că Metrorex a anunțat că secțiunea de metrou Laminorului – Străulești va fi dată în folosință în primul trimiestru al anului 2017.

Pentru a vedea cum arată cele două noi stații de metrou, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Vești bune pentru bucureșteni! Două staţii de metrou noi se vor deschide mâine!

Bucureștenii nu vor circula cu metroul din Drumul Taberei nici în 2017. Inaugurarea a fost amânată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri